Hogy csináljam? (németül gulyásleves recept)
Az osztályátlag németből 1.25, pedig gimnáziumba járok. Nagyon rosszul megy a német. Az én átlagom 1.5. Szorgalmiba kiadta a tanárnő ötösért hogy írjunk levelet.
A levél:
-Egy A4-es oldal kézzel írva
-Egy német barátomnak
-Egy magyar specialitás kajának a receptjét kell leírni Imperatív szavakkal. ( Tehát: Tedd be a sütőbe, főzd meg. A lényeg, hogy felszólító legyen.)
Legyen a gulyás leves. Ez alapján a recept alapján:
A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és vékony csíkokra szeljük.
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, egy kevés sót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra). Közben meghámozzuk a répaféléket és a burgonyát, a répaféléket karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, majd valamennyit a húshoz adjuk, és annyi vízzel eresztjük fel, amennyi levest akarunk készíteni (kb. 1,2 liter). A köménymaggal fűszerezzük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet vajpuhára főzzük. Végül ízlés szerint utánasózzuk, és (frissen) őrölt borssal illatosítjuk. Tetejét hegyes zöldpaprika-karikákkal díszíthetjük, külön tányérkán pedig csípős cseresznyepaprikát kínálhatunk hozzá.
Valaki megírná nekem?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!