Holnapi bográcsozáshoz, fel vághatom előre a hagymát? Lesz valami baja a hütőben?
Én úgy tudom, hogy a hagyma nagyon erős vírus/baktériumölő tulajdonságú és a levegőből is "beszívja"/megköti/stb őket, így a huzamosabb ideje felvágott hagymát nem szabad elfogyasztani.
Lehet hülyeség, de ezt olvastam valahol.
felvághatod belehalni nem fogsz, DE!
A hagyma egyik tulajdonsága, hogy nyersen felvágás után a levegőben lévő bacikat meg vírusokat, gombákat szépen megköti, a porral stb mindennel együtt. Nem egy köztudott dolog modnjuk de emiatt a természetes gyógymódok hívei nátha, influenza esetén egy fél hagymát tesznek az ágyuk mellé, ami egy részét megköti a baciknak így hamarabb gyógyulhatnak és mások is kevésbe fertőződnek.
ha berakod a hűtőbe akkor légmentesen zárd le lehetőleg, a hűtőd sem lesz büdös, meg a hagyma sem fogja magába szívni a rengeteg dzsuvát. :)
ha gasztronómiai oldalról nézem, akkor ne vágd fel.
elveszti az illóolaj tartalmát, közel sem lesz olyan íze mint ha frissen használod.
Büdösszagúak: és nektek ugye még sosem jutott eszetekbe légmentesen zárható dobozkába rakni azt a szerencsétlen hagymát? Ti csak úgy natúrba belegurítjátok a hűtőbe?
Egyéb élelmiszert sem tesztek frissentartó fóliába, légmentesen záródó dobozba? Had illatozzon a hűtő 10 féle élelmiszertől? Remek taktika.
Na szóval kérdező: vágd fel nyugodtan, majd tedd el egy dobozkába. Semmi baja nem lesz.
Köszi !!
Holnap vágom fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!