Vághatom házilag a yorki kutyusom "haját" (szőr)?
Mi is magunknak nyírtuk otthon a spánielt.
Először nagyon csúnya lett szegénykém, de szépen lassan belejöttünk.
Azóta anyám vett neki valahol kutyaszőr nyíró gépet is.
Szerintem nyírjad ha akarod.
Érdekes, hogy te hallottál a kutyakozmetikáról, mint szakmáról. Mert szerintem az kutyakozmetikus.
Amúgy nem tudom miért fáj neked, hogy egy hobbi kutyát házilag nyírnak. Főleg, hogy lehet keret sem lenne a kozmetikusra.
1) Ha tudod, hogy szőr, miért hajazod le?
2) Miért ne vághatnád? Nem fog kihullani tőle. Viszont először mindenképpen azt javaslom, hogy vidd kozmetikushoz, nézd meg, hogyan csinálja, aztán ha tudod reprodukálni, akkor jó, ha nem, marad a kozmetikus, vagy a ronda kutya.
Eslső vagyok.
Nekünk anyám a spanit eleinte hordta kutya kozmetikushoz. Egyszer úgy nyírták meg szegényt mint egy uszkárt. Na akkor még mi mi is körbe röhögtük szegénykét. A másik kozmetikus szépen megcsinálta. Csak azt meg nem bírtuk pénztárcával.
Akkor kezdtük el házilag nyírni. Nem nagy kunszt. Eleinte kisebesedett az ember keze az ollótól.
Én még csúnyán nyírom. De anyám 1,5 év alatt annyira vérprofi lett, hogy sokan meg is kérdezték, kihez hordjanyiratni a kutyát. Nem is hitték el amikor elmondta, h ő vágja a szőrét.
Egyébként a fejecskéjén lévő szőrt mi is "hajnak" nevezzük. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!