Hogyan kell tortába való gesztenyekrémet készíteni?
Tegnap a vacsoracsatában mondta a narrátor, hogy gesztenyepüré, tojássárga, cukor összekeverni, hozzáadni a felvert tojásfehérjét is, majd 20 percig sütni, és utána mehet a tortára. Tényleg így van? Mik az arányok? Egy 25 dekás gesztipüréhez mennyi tojás és cukor kell? Milyen lesz ez, ha 20 percig sütöm?
Köszönöm!
Ezt bemásoltam neked az rtl honlapjáról a tegnapi vacsoracsatából. Ahogy te is írtad.
Gesztenyetorta
Hozzávalók:
8 tojás
8 dkg vaj
20 dkg porcukor
6 dkg mandula
15 dkg gesztenyemassza
8 dkg búzadara
Töltelék:
10 dkg mandula
5 dkg porcukor
tejszín
vaníliás cukor
25 dkg gesztenye massza
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a gesztenye masszát. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak, ezután a mandulával és a liszttel együtt hozzáadjuk kanalanként a tojások sárgájához. Óvatosan összekeverjük, és alufóliával kibélelt tortaformába öntjük. A tésztát előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.
A cukrot a mandulával megpirítjuk, ha kihűlt, megdaráljuk. A tejszínből habot készítünk, és cukorral ízlés szerint édesítjük. Belekeverjük a mandulát, a gesztenye masszát, és simára keverjük.
Ha kihűlt a tortalap, kettévágjuk és a töltelék fele részével megtöltjük. A torta tetejére kenjük a maradék krémet, és csokoládéreszelékkel és tejszínhabbal díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Köszi :) De ez nem az, amit az Oszvald M sütött meg?
Közben a narrátor mondott alá egy másik receptet, amit én is leírtam, hogy a gesztenyemasszát kell sütőbe rakni? Vagy félreértettem valamit?
a narrátor olyan receptet mondott, hogy gesztenyés piskótát sütsz és mikor megsült, sima felvert tejszínhabbal töltöd meg - ehhez nekem ez a receptem van:
a tésztához: 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 6
tojás, 1 dl tej, csipetnyi só
A tésztához a tojássárgákat habosra keverem a porcukorral, majd megsózom és a tejjel együtt a gesztenyemasszát is hozzákeverem.
Kikent és liszttel meghintet tortaformába öntöm a tésztát és előmelegített sütőben megsütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!