Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tortába való...

Hogyan kell tortába való gesztenyekrémet készíteni?

Figyelt kérdés

Tegnap a vacsoracsatában mondta a narrátor, hogy gesztenyepüré, tojássárga, cukor összekeverni, hozzáadni a felvert tojásfehérjét is, majd 20 percig sütni, és utána mehet a tortára. Tényleg így van? Mik az arányok? Egy 25 dekás gesztipüréhez mennyi tojás és cukor kell? Milyen lesz ez, ha 20 percig sütöm?

Köszönöm!


2009. dec. 10. 09:12
 1/3 anonim válasza:

Ezt bemásoltam neked az rtl honlapjáról a tegnapi vacsoracsatából. Ahogy te is írtad.



Gesztenyetorta


Hozzávalók:

8 tojás

8 dkg vaj

20 dkg porcukor

6 dkg mandula

15 dkg gesztenyemassza

8 dkg búzadara


Töltelék:

10 dkg mandula

5 dkg porcukor

tejszín

vaníliás cukor

25 dkg gesztenye massza


A vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a gesztenye masszát. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak, ezután a mandulával és a liszttel együtt hozzáadjuk kanalanként a tojások sárgájához. Óvatosan összekeverjük, és alufóliával kibélelt tortaformába öntjük. A tésztát előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.


A cukrot a mandulával megpirítjuk, ha kihűlt, megdaráljuk. A tejszínből habot készítünk, és cukorral ízlés szerint édesítjük. Belekeverjük a mandulát, a gesztenye masszát, és simára keverjük.

Ha kihűlt a tortalap, kettévágjuk és a töltelék fele részével megtöltjük. A torta tetejére kenjük a maradék krémet, és csokoládéreszelékkel és tejszínhabbal díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.

2009. dec. 10. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi :) De ez nem az, amit az Oszvald M sütött meg?

Közben a narrátor mondott alá egy másik receptet, amit én is leírtam, hogy a gesztenyemasszát kell sütőbe rakni? Vagy félreértettem valamit?

2009. dec. 10. 09:53
 3/3 anonim ***** válasza:

a narrátor olyan receptet mondott, hogy gesztenyés piskótát sütsz és mikor megsült, sima felvert tejszínhabbal töltöd meg - ehhez nekem ez a receptem van:


a tésztához: 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 6

tojás, 1 dl tej, csipetnyi só


A tésztához a tojássárgákat habosra keverem a porcukorral, majd megsózom és a tejjel együtt a gesztenyemasszát is hozzákeverem.

Kikent és liszttel meghintet tortaformába öntöm a tésztát és előmelegített sütőben megsütöm.

2009. dec. 10. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!