Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fél fej kelkáposztával mi legyen?

Fél fej kelkáposztával mi legyen?

Figyelt kérdés

Megmaradt egy jó nagy fej kelkáposztának a fele egy frankfurti leves után. Mit csinálhatnék belőle, ami NEM főzelék, leves, vagy köret?

A rakott kel se rossz ötlet, de nem lenne rossz ki,próbálni valami újat is.


2014. febr. 19. 09:40
 1/6 anonim ***** válasza:

A kelkáposztát apróra vágjuk vagy gyaluljuk. A meghámozott almát és az uborkát megreszeljük és a káposztához keverjük. Leöntjük a salátalével, amely az olaj és a mustár keveréke. Ízesítjük sóval és cukorral, majd meghintjük petrezselyemzölddel.

300 g friss kelkáposzta,

150 g ecetes uborka,

1 nagy alma,

2 evőkanál olaj,

1 kávéskanál mustár,

só,

cukor,

petrezselyemzöld

2014. febr. 19. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

8 nagy kelkáposztalevél, 2 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.


Elkészítés:

A megmosott és vastag ereitõl megszabadított kelkáposztaleveleket erõsen sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 5 percig fõzzük. Ezután leszûrjük, és jól lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A káposztaleveleket egyenként deszkára terítjük, és a fokhagymás tojással egész felületén bekenjük (kenõtollal célszerû végezni ezt a mûveletet). Ezután szorosan felcsavarjuk, két végét úgy hajtogatva, mintha töltött káposztát készítenénk. A kis tekercseket elõször lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és bõ, forró olajban szép piros-ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és burgonyapürével tálaljuk.

2014. febr. 19. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Káposztasaláta

1. majonézes: legyalulod a káposztát, besózod, összekevered majonézzel. Reszelt répa is mehet bele, úgy még jobb.

2. fokhagymás: legyalulod a káposztát, besózod, összekevered olívaolajjal és belenyomsz fokhagymát.

2014. febr. 19. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

1. Cikkekre vágod, hogy a torzsa is ott maradjon, az összefogja a leveleket. Lobogó sós vízben csak annyi időre forralod, míg a levelek színe elkezd üvegesre váltani. Lapáttal kiszeded, sózod, és a szokott módon panírozva megsütöd.


2. A fél fejet felszeled kb. 1 cm-es vastag szeletekre, sóval mindkét oldalát megpörgeted. Sűrűre kavart palacsinta-tésztába mártva, először gyorsan megsütöd mindkét oldalát, majd ismét bemártva, szép pirosra sütöd. Ettől a panírtól isteni vastag, puha, kellemes bundája lesz, nem ropog a fogad alatt a sült zsemlemorzsa.

2014. febr. 19. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Rántott kelleveleket én is szoktam készíteni.1 percig blansírozom, hogy megpuhuljnon egy kicsit, így kezelhetőbb.

alaposan lecsöpögtetem.

kukoricás rizsbe vágok pár szelet kaliforniai paprikát összekockázva, és egy tojással összefogatom.

a kiterített levél egyik szélére halmozok egy jó evőkanállal, és feltekerem, mint a palacsintát. a két végét bedugom. Hagyományosan panírozom és aranybarnára sütöm.Tartárral nagyon finom. (maradék rizst szoktam ilymódon hasznosítani )

Másik variációja, hogy a rizshez reszeltsajtot, kis oregánót és kecsapot keverek. ez is nagyon finom, egy másfajta ízvilág.ehhez nem tartárt, hanem plusz kecsapot tettem az asztalra.

Kísérleti jelleggel csináltam már maradék hagymás törtkrumplival megtöltve,hát ez is finom volt, de hiányolták a húst mellőle... :))

Szerintem elég jól lehet használni a kelkáposztát a megszokottaktól eltérően is.

2014. febr. 19. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A levelekbe párizsit, vagy fasírt-húst tekersz, bepanírozod, és kisütöd.
2014. febr. 19. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!