Hogyan kell hideg paprikást készíteni?
Rakott fejhúst szoktam én is készíteni régebben (szegény anyósom kedvéért), de mi is szerettük. Amikor kaptam a hentesnél felezett disznófejet, akkor vettem, a férjem tökéletesre letisztította., fokhagymával, hagymával, mint a kocsonyát megfőztem
Utána kicsontoztam, feldaraboltam. nagyon sok finom húsos rész is volt benne.
a levet megpaprikáztam. egy nagyobb szögletes edénybe kezdtem rétegezni, mindig lével felöntve, míg el nem lepte.
jól kifagyott a hűtőben, és utána tálra borítva lehetett szeletelni.Őzgerincbe téve is lehet fagyasztani.(persze nem fagyasztóban )
Tényleg ez egy ízletes téli csemege, aki szereti a disznóságokat :)
ma már nem látok disznófejet a henteseknél, de ezután jobban körülnézek, mert finomabb sokkal, mint egy bolti felvágott.
Egy kis adalék annak aki még nem hallott a hideg paprikásról:
Egyébként éppen most kétvégén főztem egy adaggal :-)
Nagy titok nincs benne, a köröm, farok fül előkészítése és tisztítása után feldarabolni kisebb darabokra és a fazékba tenni bőrrel felfele, hogy le ne kapja. egy réteg a körömből utána megszórni apróra vágott vöröshagymával. Rá a fül, farok, megint egy réteg vöröshagyma, a tetjére pedig a hús.
Felönteni vízzel, hogy ellepje. Fözni addíg amíg a csontról könnyen le nem jön a hús. Utána a tetején kifőtt zsírosabb léből kivenni egy keveset, és elkeverni piros paprikával, majd visszatenni a lábasba és még kb fél órát főzni.
Természetesen ízlés szerint sózni.
Utána ha kész, tálakba tenni, kihül, megdermed, utána hűtőbe lehet tenni.
És már lehet is fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!