Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell hideg paprikást...

Hogyan kell hideg paprikást készíteni?

Figyelt kérdés
Elsősorban dél-alföldiek válaszát szeretném, akik rendszeresen vágnak otthon disznót.
2014. febr. 17. 14:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Dél-Alföldi vagyok, de soha nem hallottam, hogy bárki is hidegen enné a paprikást. Minden paprikás megfagy, ha hidegre teszed.
2014. febr. 17. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet,, hogy a paprikás szalonnára gondol? Toka- hasalja stb. főtt fej.
2014. febr. 17. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
A hideg paprikás olyan, mint a kocsonya, de piros. És amit gyerekként ettem, abba rengeteg színhús volt. Amikor felvágták, akkor olyan mozaikos.
2014. febr. 17. 21:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Anyámék a kocsonyába nem csak a csülköt,farkat, bőrkét és fület tettek. Hanem a mennyiségtől függően egy fél vagy egész disznófejet is. Fűszerként csak kevés sót, borsot, fokhagymát és mára főzéskor is elég sok pirospaprikát tettek. A tálakba a fejhús is belekerült. Több volt benne a húsféle, mint a lé.
2014. febr. 17. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Rakott fejhúst szoktam én is készíteni régebben (szegény anyósom kedvéért), de mi is szerettük. Amikor kaptam a hentesnél felezett disznófejet, akkor vettem, a férjem tökéletesre letisztította., fokhagymával, hagymával, mint a kocsonyát megfőztem

Utána kicsontoztam, feldaraboltam. nagyon sok finom húsos rész is volt benne.

a levet megpaprikáztam. egy nagyobb szögletes edénybe kezdtem rétegezni, mindig lével felöntve, míg el nem lepte.

jól kifagyott a hűtőben, és utána tálra borítva lehetett szeletelni.Őzgerincbe téve is lehet fagyasztani.(persze nem fagyasztóban )

Tényleg ez egy ízletes téli csemege, aki szereti a disznóságokat :)

ma már nem látok disznófejet a henteseknél, de ezután jobban körülnézek, mert finomabb sokkal, mint egy bolti felvágott.

2014. febr. 18. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi is szoktunk hasonlóan, mint kedves Utolsó disznósajtot csinálni. Fej, plusz fül, bőrke stb. jól megfőzve. Vettünk sertés gyomrot a hentesnél, és ebbe töltjük bele. Téglával préseljük, és kész a finom tartósitó szer mentes, laktózmentes minden mentes disznósajt. Egyszer kiszámitottam, hogy 600 forintra jön ki kilója. Mit kapsz ennyiért? És ennél legalább tudom mit eszek.
2014. febr. 18. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Visityu válasza:

Egy kis adalék annak aki még nem hallott a hideg paprikásról:

[link]

Egyébként éppen most kétvégén főztem egy adaggal :-)

Nagy titok nincs benne, a köröm, farok fül előkészítése és tisztítása után feldarabolni kisebb darabokra és a fazékba tenni bőrrel felfele, hogy le ne kapja. egy réteg a körömből utána megszórni apróra vágott vöröshagymával. Rá a fül, farok, megint egy réteg vöröshagyma, a tetjére pedig a hús.

Felönteni vízzel, hogy ellepje. Fözni addíg amíg a csontról könnyen le nem jön a hús. Utána a tetején kifőtt zsírosabb léből kivenni egy keveset, és elkeverni piros paprikával, majd visszatenni a lábasba és még kb fél órát főzni.

Természetesen ízlés szerint sózni.

Utána ha kész, tálakba tenni, kihül, megdermed, utána hűtőbe lehet tenni.

És már lehet is fogyasztani.

2017. okt. 26. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy közzétetted a receptedet.
2017. okt. 26. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!