Mikor sózátok a héjába fött burgonyát? Rögtön a hídeg vízbe teszítek a sót vagy amikor felforrt a víz a krumplival?
Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 08:53
2/6 anonim válasza:
Én is, de mondjuk a héjában főttet nem szoktam főzés előtt/közben megsózni, csak amit hámozva, darabolva főzök meg.
3/6 anonim válasza:
En csak a talalasnal soznam lenyegesen,mert mindenki maskepp szereti. Igy a maradekot is jobban lehet hasznositani mas etelhez. Egyebkent vajasan esszuk,vagy hagymas fuszeres tejfolos ontettel:)
4/6 anonim válasza:
A só lassítja a víz felforrását, így mindig a forrás után teszem a sót a krumplihoz. persze utánsózni is kell, mert nem elég csak sós vízben megfőzni.
5/6 anonim válasza:
Utolsó, bár a só valóban lassítja a víz forrását, ez nagy mennyiségekben mérhető, és akkor sem számottevő... pár hete láttam épp egy kísérletet valahol erről, kb. tíz liter víz és meghatározott mennyiségű só kevesebb, mint 1 tized másodperccel lassítja. 100 liternél ez már majdnem kemény 1 mp lesz :) Tehát nem számottevő abszolút...
6/6 anonim válasza:
Kösz, hogy fáradoztál egy kis fizika tájékoztatóval:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!