Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet a burgonyát héjával...

Lehet a burgonyát héjával enni, sütni?

Figyelt kérdés
azt hallottam természetgyógyászoktól, hogy a krumpli héljában sok hasznos anyag van. Lehet mosás után nyersen enni vagy sütni héjában? Nem lesz bélfertőzés utána?
2013. ápr. 28. 17:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Persze, még nem hallottál héjában főtt/sült krumpliról?

Tábortűz mellett mindenki készít héjában sültet:)

Nyersen nem tudom, meg lehet-e enni, de mi sokszor főzünk úgy is krumplit, hogy meghámozzuk, és a héját főzőzsákba téve forraljuk fel a krumplit, így kicsit más íze lesz. Főzőműsorban láttam :)

A héjában sült krumpli pedig isteni egy kevéske sóval és vajjal megkenve...:)

2013. ápr. 28. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Nyersen még nem hallottam, de héjjában sütőben sütve nagyon finom. Mi szoktunk ilyet enni, kis só hozzá, és ecetes tejfölös hagymás.
2013. ápr. 28. 17:55
 3/7 schocko ***** válasza:
20%
A burgonya héja mérgező anyagot (Solanint) tartalmaz. Ha még esetleg zöld is a héja, akkor már egyetlen krumpli is komoly mérgezést okozhat.
2013. ápr. 28. 18:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Ép héjú, teljesen sérülésmentes krumplikat nyugodtan süthetsz-főzhetsz héjastól, főleg az újkrumplit, annak úgyis papírvékony a héja, csak előtte nagyon alaposan sikáld le kefével. Nyersen meg lehet enni (bár a héjban nem vagyok biztos), de a keményítőtartalma miatt nehezen emészthető, nem túl jó úgy. Szerintem inkább csak egy pár falatnyit egyél belőle nyersen.
2013. ápr. 28. 18:07
 5/7 anonim ***** válasza:
23%
Ki találta ki azt az ökörséget hogy a krumpli héjában nem tudom mennyi hasznos anyag van?Milyen vastag a héja pár tized mm abban hogy lenne sok anyag?Nem is emészthető a héj!Hajtogatják ész nélkül ezt a hülyeséget
2013. ápr. 28. 18:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az újkrumplira gondolt. Abban eleve több a hasznos dolog. Egyébként minden zöldségnek, gyümölcsnek a héjában illetve közvetlen a héj alatt vannak a vitaminok és tápanyagok, csak egyrészt nehezen emészthetőek, másrészt meg tele van permetezve.
2013. ápr. 28. 18:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Sütve főzve lehet enni a krumplit és a krumplihéját is! Az újkrumpli is úgy a legjobb ha a héjában van megsütve! :)
2013. máj. 5. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!