A B kategóriás főznivaló burgonyát rakott krumplihoz fel lehet használni?
Figyelt kérdés
rakott krumpli2013. márc. 3. 17:03
1/4 anonim válasza:
Igen, az ilyen besorolások méret szerint vannak. A kicsik salátához...stb.
2/4 anonim 



válasza:





Még sosem hallottam ezt az osztályozást a krumplinál.
Azt gondolom, hogy az A az egészséges, a B pedig rohadt.
Azt tudom, hogy a nevük szerint van osztályozás, hogy Ella, vagy rózsa meg ilyenek.
3/4 anonim 



válasza:





Valaki nekem nem olyan régen azt mondta, hogy a krumpli A-B-C osztályozása legújabban azt jelenti, hogy összetétele, keményítő-tartalma alapján inkább sütni-főzni való, vagy általános felhasználásra jó.
Szóval én rakott krumplihoz, krumplis lángoshoz hasonlókhoz igyekszem apró krumplit vásárolni és azokat hajában főzöm. Egyéb célra főzni-sütni a normál, vagy inkább közepes méretűeket. A nagyon nagyoktól óvakodok.
4/4 anonim 



válasza:





A Rózsa krumpli kissé rózsaszínű és keményebb, az Ella és hasonló fajta ami fehéresebb héjú, az szétfövő, és inkább gombóc készítésére való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!