Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy szutitek a hasab-burgo...

Ti hogy szutitek a hasab-burgonyat (szalmakrumplit), mert az enyem mindig olyan szaraz es soakig is sul?

Figyelt kérdés

mit rontok el?

ti milyen krumplit hasznaltok?, milyen alakra vagjatok? hosszukas mint az elokeszitett? vagy vastagabra/vekonyabra?

mivel sutitek? olaj/zsir?

mennyit tesztek az edenybe, krumplit -olajat? esetleg milyen edenybe sutitek? aluminium? ontott vas? labos? es kb meddig sutitek


a ferjem mindig panaszkodik hogy nem jo mert szaraz, ezert is szoktam evente 3x sutni,

szeretnek egy igazan jo krumplit adni ma neki vacsorara


2013. febr. 27. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:
olyanra vágom, mint a bolti előkészített, csak kicsit vastagabbra, és közben meg szoktam kóstolni, hogy milyen. Annyi olajban sütöm, hogy ellepje, szerintem bármilyen edény jó erre, mondjuk én serpenyőben szoktam, de amikor albis voltam, akkor kislábosban is megsült.
2013. febr. 27. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Nagy lángon süsd, és ne rakj egyszerre sokat az edénybe.
2013. febr. 27. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
es az igy kb mennyi ido alatt sul meg? es az kb 150-200gr?
2013. febr. 27. 12:37
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

Lehet, hogy megköveznek, de ahogyan én készítem:

A meghámozott krumplit előszor kb. fél cm-es karikákra szelem, majd a karikákat ismét kb. fél cm-es csíkokra.


A zsír (olaj) legyen kellően forró (de azért ne füstöljön!), és amikor a krumplit beleraktad, akkor vedd vissza a lángot alatta közepesre. Az mindegy, hogy serpenyő vagy lábas.

Egyszerre csak annyit tégy bele, hogy kb. egysorosan fedje be a serpenyő alját. Ha túl sokat teszel, a kicsapódó gőz könnyen "szétveti" a krumplit és hamarabb megfő, mint megsül. Ha keveset raksz, és a zsírod túl meleg, a láng alatta túl nagy, akkor pedig hamarabb megég, mint ahogy sikerülne neki átpuhulni.

Tehát úgy egysorosan, kellően meleg zsírban, de ha beleraktad vedd a lángot alatta visszább és sülés közben azért 1-2 alkalommal kavard is át.

2013. febr. 27. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
igazi krumpli fél óra, de kóstold meg közben, én még a boltit is kóstolgatni szoktam, mert nem mindig annyi perc kell hozzá, mint írják. A nagy láng igaz, forró olaj kell hozzá, egyet beledobsz és meglátod, hogy jó-e az olaj, akkor mehet a többi utána. Ne kevergesd, süljön magában, fedőt sem szoktam rátenni.
2013. febr. 27. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
38%

Az előbb a szalma-krumplit írtam.

A hasáb burgonya nálam: a normál méretű krumplit általában hosszában 4-be vágom, és úgy sütöm. De a hasáb burgonya szerintem akkor a legfinomabb, ha előtte sós vízben megfőzted, leszűröd, és azután dobod bele felmelegített zsírba, olajba. Ekkor a közepe puha marad mert már megfőzted, a forró zsírtól a külsején képződik egy hártyavékony sült, ropogós réteg.

Ez a vendéglátósok módszere, amikor reggel lefőznek egy jó adag krumplit, ha kell a pörkölt mellé, akkor főtt alakban, ha sült mellé kell, akkor dobják bele így a zsírba, és átsütik.

2013. febr. 27. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Hasábokra vágom a krumplit: Bő forró olajban sütöm amig kb félig megsül ,majd kiveszem leitatom róla a felszedett zsiradékot : Addig pihentetem amig a húst kisütöm ,majd a félig kihült burgonyát vissza teszem a forró olajba ,és szép pirosra sütöm ,igy belül puha lesz kivül pedig ropogos ,de még nem száraz : 170C -on fritözben sütöm ..
2013. febr. 27. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:

Jószomszéd, Te hol voltál eddig??

Szavaidból "süt" a gyakorlat.

2013. febr. 27. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Eddig is itt voltam, csak a nevem volt takarva!
2013. febr. 27. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!