Ti hogy szutitek a hasab-burgonyat (szalmakrumplit), mert az enyem mindig olyan szaraz es soakig is sul?
mit rontok el?
ti milyen krumplit hasznaltok?, milyen alakra vagjatok? hosszukas mint az elokeszitett? vagy vastagabra/vekonyabra?
mivel sutitek? olaj/zsir?
mennyit tesztek az edenybe, krumplit -olajat? esetleg milyen edenybe sutitek? aluminium? ontott vas? labos? es kb meddig sutitek
a ferjem mindig panaszkodik hogy nem jo mert szaraz, ezert is szoktam evente 3x sutni,
szeretnek egy igazan jo krumplit adni ma neki vacsorara
Lehet, hogy megköveznek, de ahogyan én készítem:
A meghámozott krumplit előszor kb. fél cm-es karikákra szelem, majd a karikákat ismét kb. fél cm-es csíkokra.
A zsír (olaj) legyen kellően forró (de azért ne füstöljön!), és amikor a krumplit beleraktad, akkor vedd vissza a lángot alatta közepesre. Az mindegy, hogy serpenyő vagy lábas.
Egyszerre csak annyit tégy bele, hogy kb. egysorosan fedje be a serpenyő alját. Ha túl sokat teszel, a kicsapódó gőz könnyen "szétveti" a krumplit és hamarabb megfő, mint megsül. Ha keveset raksz, és a zsírod túl meleg, a láng alatta túl nagy, akkor pedig hamarabb megég, mint ahogy sikerülne neki átpuhulni.
Tehát úgy egysorosan, kellően meleg zsírban, de ha beleraktad vedd a lángot alatta visszább és sülés közben azért 1-2 alkalommal kavard is át.
Az előbb a szalma-krumplit írtam.
A hasáb burgonya nálam: a normál méretű krumplit általában hosszában 4-be vágom, és úgy sütöm. De a hasáb burgonya szerintem akkor a legfinomabb, ha előtte sós vízben megfőzted, leszűröd, és azután dobod bele felmelegített zsírba, olajba. Ekkor a közepe puha marad mert már megfőzted, a forró zsírtól a külsején képződik egy hártyavékony sült, ropogós réteg.
Ez a vendéglátósok módszere, amikor reggel lefőznek egy jó adag krumplit, ha kell a pörkölt mellé, akkor főtt alakban, ha sült mellé kell, akkor dobják bele így a zsírba, és átsütik.
Jószomszéd, Te hol voltál eddig??
Szavaidból "süt" a gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!