Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen süteményt készithetek...

Milyen süteményt készithetek a megmaradt csoki (télapó) figurákból?

Figyelt kérdés
kaptunk egy csomó édességet-nem akarom ezzel tömni 2éves kisfiam.esetleg valamilyen kekszet készitsek? sajnos mind tejcsoki..vak valakinek egy jó receptje,hogyan használjam fel?
2009. dec. 9. 15:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Palacsintàba tölteléknek tökéletes,ha kicsi margarinnal,vagy tejszinnel meglazitod.

De bàrmelyik süti tetejére is jo,torta bevono helyett.

Esetleg csinàlj linzer karikàkat,és azokat màrtds bele az olvasztott csokolàdé mikikbe.

2009. dec. 9. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
tortabevonónak és muffinba beletördelheted.
2009. dec. 9. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Püspökkenyérbe sem rossz! :)
2009. dec. 9. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én lekváros , diós palacsintát szoktam csinálni, 3 szögre hajtom egy nagy sültes tányérra, és a felolvasztott csokival leöntöm!Tejjel szoktam kicsit higítani, így nem dermed olyan keményre vissza!Mi is mindig sok mikit, nyuszit, tojást, stb kapunk, és szinte egész évben azokból használok!

A csokit gőz fölött olvaszd ki!Úgy nem ég meg!

2009. dec. 9. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

mondjuk Brownie-t süssél


1 16 szeletes tortához szükséged lesz egy karikára :) remélem olyan háziasszony vagy akinek van..


20 dkg margarin

40 dkg csoki (télapó vagy nyuszi)

3 egész tojás

17 dkg liszt

17 dkg cukor

5 dkg dió egész


a margarint a csoki felévl felolvasztod, addig a tojást (egyben) a cukorral kihabosítod, majd mikor kész a csokis margarin és kész a tojás, összekevered majd a végén a lisztet beleszórod 2 adagban .

ha kész a karikát alulról ellátod papírral (vigyázz mert folyik a cumó nagyon, a felét belerakod a karikába majd a maradék csokit meg a diót(amit durvább darabokra törtél mondjuk nyújtó fával , vagy sújtó fával ,nemtom minek hívják a háziasszonyok) beleszórod , majd jöhet a massza másokdik fele.

kb félig lesz a karikád, 200 celsius fokos sütőbe dobod kb 25 percig sütöd. a lényeg mikor kiszedted a sütőből össze fog esni, és ez így jó. ne melegen hanem hidegen vágd fel ha ügyes vagy nem esik darabokra :) (majd meglátod) és mikróban fél percig melegítve tökéletes, a tálalásnál folyik ki a közepéből a csoki


Jó étvágyat!


Egy cukrász

2009. dec. 9. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
fondü. sok gyümölcs, egy kis meleg és kész is van. nálunk a gyerekek imádják, mert élvezik, hogy mártogathatják a gyümölcsöt a csoki. arról nem is beszélve, hogy ilyenkor akármilyen gyümölcs elfogy nem is kis mennyiségben, de amúgy rá se néznek.
2009. dec. 9. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2009. dec. 13. 14:11
 8/8 anonim válasza:
én ma sütöttem meg a maradék mikulás csokikból ezt a browniet, és hiába sütöttem 25 percig, teljesen folyt még. szóval érdemes tovább bent hagyni a sütőben!
2012. dec. 30. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!