Milyen süteményt készithetek a megmaradt csoki (télapó) figurákból?
Palacsintàba tölteléknek tökéletes,ha kicsi margarinnal,vagy tejszinnel meglazitod.
De bàrmelyik süti tetejére is jo,torta bevono helyett.
Esetleg csinàlj linzer karikàkat,és azokat màrtds bele az olvasztott csokolàdé mikikbe.
Én lekváros , diós palacsintát szoktam csinálni, 3 szögre hajtom egy nagy sültes tányérra, és a felolvasztott csokival leöntöm!Tejjel szoktam kicsit higítani, így nem dermed olyan keményre vissza!Mi is mindig sok mikit, nyuszit, tojást, stb kapunk, és szinte egész évben azokból használok!
A csokit gőz fölött olvaszd ki!Úgy nem ég meg!
mondjuk Brownie-t süssél
1 16 szeletes tortához szükséged lesz egy karikára :) remélem olyan háziasszony vagy akinek van..
20 dkg margarin
40 dkg csoki (télapó vagy nyuszi)
3 egész tojás
17 dkg liszt
17 dkg cukor
5 dkg dió egész
a margarint a csoki felévl felolvasztod, addig a tojást (egyben) a cukorral kihabosítod, majd mikor kész a csokis margarin és kész a tojás, összekevered majd a végén a lisztet beleszórod 2 adagban .
ha kész a karikát alulról ellátod papírral (vigyázz mert folyik a cumó nagyon, a felét belerakod a karikába majd a maradék csokit meg a diót(amit durvább darabokra törtél mondjuk nyújtó fával , vagy sújtó fával ,nemtom minek hívják a háziasszonyok) beleszórod , majd jöhet a massza másokdik fele.
kb félig lesz a karikád, 200 celsius fokos sütőbe dobod kb 25 percig sütöd. a lényeg mikor kiszedted a sütőből össze fog esni, és ez így jó. ne melegen hanem hidegen vágd fel ha ügyes vagy nem esik darabokra :) (majd meglátod) és mikróban fél percig melegítve tökéletes, a tálalásnál folyik ki a közepéből a csoki
Jó étvágyat!
Egy cukrász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!