A legeslegjobb farsangi fánk receptjére lenne szükségem, mit ajánlotok?
Figyelt kérdés
2014. febr. 13. 19:05
1/2 anonim válasza:
Farsangi fánk.
50dkg liszt
3tojás sárgája / ha fehérjét beleteszed lehúzza tésztát ,és tömör lesz./
4evő kanál porcukor
1dl rum
1 kis kanál cukor az élesztő futatásához.
5dkg élesztő
4 evő kanál olvasztott vaj
Anyi tej amennyivel lágy tésztát tudunk dagasztanikb 5dl de az lisztől is függ. A tej csak lanyos legyen ne forró.
Dagasztás után 40-50 percig hagyjuk kelni. Majd kiszaggatjuk és még 10-15 percig hagyjuk kelni.
Közepesenn forró olajban sütjük . az egyik felét fedő alatt kb 1,5percig.
Rum miatt nem sziv fel annyi olajat ,de mégis finom puha lesz.
A vaj pedig lágyit a tésztán.
2/2 anonim válasza:
Az előző hsz-hez csatlakozom.Én is pont így csinálom.... ezer éves recept, de eddig a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!