Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell pásztortarhonyát...

Hogyan kell pásztortarhonyát készíteni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, amikor tarhonya, krumli , virsli kell bele.Köszönöm a segítséget!
2009. dec. 8. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Olajon vagy egy kis füstölt szalonnát felolvasztas, annak a zsírján megpirítod a tarhonyát, én jó barnára szoktam, mert úgy jobb az íze, mikor már majdnem jó, egy fej hagymát felkockázok és egy kicsit pirítom vele is, ha mindez kész, mehet bele a krumpli, só, bors, pirospaprika és mielőtt készre főne, akkor rakod bele a virslit. Én, hogy finomabb legyen a szaftja, szoktam a hagyma után egy kis fokhagymát, apróra vágott paprika és paradicsom kockákat is beletenni!
2009. dec. 8. 12:11
 2/5 A kérdező kommentje:
És mennyi vizet kell hozzáadni?Úgy hallottam, hogy a tarhonyát is kétszeres menny. vízzel kell felengedni, mint a rizst.
2009. dec. 8. 13:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Alapszabály, hogy a rizshez kétszer annyi térfogatú viz kell, mint a rizz (1 pohár rizs, 2 pohár viz),

tarhonyánál 1 pohár tarhonya 1,5 pohár viz.

2009. dec. 8. 13:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem:)Köszönöm a segítséget Nektek:)
2009. dec. 8. 13:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Az eredeti pásztortarhonyát zsíron megkell pirítani,állandóan kevergetve,hogy ne égjen le,ha eléggé megpirult,pirospaprikát,sót,borsot kell beletenni,felönteni kétszeres mennyiségű vízzel,beletenni a felkarikázott kolbászt ( nem virslit,és nem főzőkolbászt),a kockára vágott krumplit,ha van egy kis paprikát,paradicsomot,és lassú tűzön készrefőzni.Kevergetni nem kell.Én a kuktában szoktam főzni,mert ott nem kell ráfigyelni,és gyorsabban is megfől.Amikor síponi kezd a kukta,elzárom és félóramúlva ehetünk..
2009. dec. 8. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!