Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pacalt főzök. Illetve még...

Pacalt főzök. Illetve még csak abálom, majd később fogom szaftra tenni. Miért kell előfőzni? Miért nem lehet rögtön pörköltként kezdeni? Ezen gondolkoztam. Mindkettő főzés nem-de?

Figyelt kérdés
2014. febr. 10. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Az abálás után a levét kiöntöd, nem?

Csak a tiszta ízű pacalt rakod fel a pörköltalapra!

2014. febr. 10. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
35%

Azért mert a pacal gyomor és büdös : ki kell főzni belőle a szagokat ,és ezáltal fertötleteni ,is kell.

fokhagymás babérleveles ,hagymás borsos vízbe szoktam feltenni. Kb 1órát főzöm így majd leszüröm lehütöm ,és újból felteszem egy úgyan ilyen füszeres vízbe ,majd ezt is kb 1óra múlva ,leveszem ,és leöblitem. Ezután teszem fel pörköltesen kb 2óra után már megpuhult akkor kész.

2014. febr. 10. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is igy csinálom, csak nem tudom miért. Ha a szag miatt csináljuk, akkor ez nem igaz, mert még a pörkölt is büdös. Illetve megvan a pacal szaga, amit valaki imád, valaki utál. Fertőtleniteni, mosni nem kell, mert konyhakészen vettem meg, esetleg leöbliteni. Ugyhogy nem igazán kaptam választ.
2014. febr. 10. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha konyhakészen vetted, akkor nem kell elöfözni!
2014. febr. 10. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindenre van egy tomakonyhás linkem:

[link]

2014. febr. 10. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Praktikus oka van.

Először szoktam 10 percig lobogtatni vízben, kicsit csökken az erős szaga, és az esetleg benne maradt "ez-az" kifő belőle. Ezt a vizet leszűröm, és kiöntöm.

Tiszta vízben kuktában egy jó órát főzöm, ami kb.3-4 óra szorgos kevergetés melletti (ragad, mint a rosseb)"szafton főzésnek" felel meg. Ezt a főzővizet már nem öntöm ki, hanem felöntőlének használom, általában fel is veszi, így nincs ízveszteség. Amíg a kuktában fő, bőven van idő elkészíteni a jó sűrű hagymás-paprikás alapot. Figyelem! A főtt pacalt forrón kell átszedni a szaftra, mert ha kihűl, megedződik, olyan lesz, mint a biciklibelső. Ezzel a módszerrel, kis gyakorlattal két óra alatt tálalható.


Az előfőzött, fagyasztottról a véleményem: átverés, népbutítás. A kiengedett 1 kiló, jó ha 70 deka lesz, mire a jég kiolvad belőle. Egyetlen perccel nem fő hamarabb, mint a friss. Nekem még nem sikerült alá tunkolható szaftot főzni.(lehet, hogy a gyakorlat hiánya, nem tudom)

Nem tudod vásárláskor ellenőrizni a szagát, kiengedéskor furmányos dolgokat produkálhat.(tömény hypo szagtól, a csirkebél szagig).Szóval szerintem felejtős.

Csak a szárnyikat most bontogatóknak mondom, hogy a körömpörkölt is hasonlóan készíthető, ott a 10 perces "tisztító főzés" elmaradhat, és a főzési idő a kuktában 25-30 perc, utána mehet az alapra.

2014. márc. 18. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon tanulságos volt.
2014. márc. 18. 08:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!