Tarka babnak mennyi a minimális idő amig áznia kell főzés elött?
Figyelt kérdés
2014. febr. 7. 08:36
1/7 anonim válasza:
Én előző este szoktam beáztatni. De volt mikor aznap találtam ki, és igazából 3 óra elég volt. De ugyis kuktában szoktam főzni. Valamennyi áztatás azért kell, mert ha nem, ledobja a külső "héját" és az olyan gusztustalan.
4/7 anonim válasza:
Alapból én is beáztatom előző este, mert kényelmes, biztonságos.De ne rökönyödjetek meg amit írok, de egy óra alatt megfő a bab áztatás nélkül is, ha beleteszünk egy tisztára mosott 100-as vasszöget. Egy piaci árus nénitől hallottam, nem egyszer így főztem meg a babot, és működik.Valószínű a vasoxid puhítja meg a babot.
Aztán egyszer sikerült a férjemnek odamerni a tányérjába a szöget, aki nem vette jó néven..., és hát azóta inkább maradok a beáztatásnál.
Minimumnak én a 3-4 órát mondanám.
5/7 Huszárné Sánta Viktó válasza:
Szia!Én is előző este szoktam beáztatni,de halottam már,hogy egy késhegynyi szódabikarbónát kell tenni a fazékba főzés közben és akkor hamarabb megfől.Helló!Viki
6/7 anonim válasza:
Én tegnap főztem először áztatás nélkül,kuktában 2 óra múlva vaj puha lett!
7/7 anonim válasza:
Azért az megjegyezném, hogy babja válogatja! Ha előző este beáztatod nem lősz bakot. Kezdő koromban műveltem olyat, hogy különféle maradék babokat összekevertem, ugyanannyit áztak-főtek és az egyik szarráment a másik meg még kemény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!