Hogyan pároljam a zellert?
Sült krumpli jellegűt szeretnék sütni, de olaj nélkül.
Hogyan? Mennyi víz kell bele? Mennyi ideig kell párolni?
Sült krumpli jellegût, zellerbõl, olaj nélkül?
Sok sikert.
Na akkor... sütni csak olajban lehet. (Max. olaj nélkül olyan dolgokat, amik amúgy is zsírosak, pl. hús alá nem mindig teszek olajat.)
Párolni többféleképpen szoktak, az igazi párolás vízgőzzel történik, így marad a legtöbb íz és tápanyag a zöldségben.
Ha beleteszed a vízbe, az főzés.
Ha kevés vízbe és/vagy kevés olajba teszed, az is párolás, de a végeredményt tekintve nem sokban különbözik a főzéstől. Nem lesz belőle sült dolog.
Tehát döntsd el, hogy sütni vagy főzni szeretnél.
Ha zsiradék nélkül akarod, akkor a legegyszerübb, ha a megtisztított zellert feldarabolod, megsózod, borsozod - esetleg más füszert is tehetsz rá.
Egy tüzálló edényt kibélelsz sütöpapírral - nem kell pontosan, csak takarja az alját meg az oldalát -, rendezd bele a zellert, takard le alufóliával és sütöben párold 150 fokon 20-30 percig. (Nem kell bele víz!) Utána szedd le a fóliát és erös tüzön (200 fok) pirítsd meg kicsit.
De ha az elején teszel rá 1-2 evökanál olivaolajat, akkor sokkal jobban hasznosítja a szervezet a benne lévö vitaminokat!
Ugyanilyen módon lehet minden másik zöldséget is párolni, akár külön, akár vegyesen. A füszerezéssel tudod változtatni, hogy milyen íze legyen.
Köszönöm utolsó az értelmes válaszod! :)
Párolás után sütés... és az igen is sütés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!