Hogyan fözzem/paroljam a repat, hogy olyan igazan finom, izletes maradjon?
A potmamam csinalt gyakran huslevest es mennyei volt benne a repa. Nagy darabokban, finom volt, husos, aaa, összefolyik a nyal a szamban, ha csak ragondolok. :)
En is szoktam fözni, de az enyem valahogy elveszti az izet, megha rakok is hozza delikatot vagy ilyesmit.
Van valakinek jo tippje?
Azért ma már magyar termelők jóízű répáit is lehet kapni a multiknál, és nem beszélve a piacokról.a piacon kérheted, hogy vágjanak egy darabkát, hogy ízlik-e.
a másik, hogy mindig egy kis zsiradékon (vajon- oliván )
párold meg, mert a vitaminjai csakis zsírban oldódnak.
a húslevesben pedig együtt fő más zöldségekkel és a hússal, azért is finomabb, mint csak önmagában főzve.
Sajnos külföldön vagyok, igy a magyar piaci repa szoba sem jöhet...:)
Amugy a repat nyersen vagy mar fött allapotban piritsam meg olajon/vajon?
A répát-gyökeret én is legjobban akkor szeretem, amikor húslevesben, vagy a tarkababból készített levesben főtt meg.
Egyéb levesekben, vagy rizseshúsban már ugyanannak a répának-gyökérnek nem érzem ugyanazt az ízét.
Valószínű az is számít, hogy mivel fő együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!