Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó kis diós sütemény receptet...

Jó kis diós sütemény receptet megosztana valaki? Amit már ki is próbált és biztos jó?

Figyelt kérdés

2014. febr. 9. 17:02
 1/10 A kérdező kommentje:

Ó, ezt csak utólag találtam meg: http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__49..

De azért még írhattok, minden érdekel.

2014. febr. 9. 17:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

egyik kedvencem . a nagyimtól van még a recept: most hétvégén is ezt sütöttem.

Diós Rácsos

Tészta:

15dkg kristálycukor

40dkg liszt

1 sütőpor

15dkg sertés zsír

2 tojás sárgája

2dl tejföl

Tészta aljára 3dl baracklekvár.

A lisztel, elkeverjük a kristálycukrot, sütőport, belet eszük

15dkg zsírt, amit jól elmorzsolunk: Hozzáadjuk a tojássárgáját

Végül a 2dl tejfölt. Tésztát gyúrunk belőle .

A tésztát megfelezzük.

Diós töltelelék:

4tojás sárgája

15dkg kristálycukor

20dkg darált dió

1 evőkanál liszt

6 tojás fehérje

A 4 tojássárgáját kikeverjük a 15dkg cukorral:

Hozzáadjuk az 1 evő kanál lisztet. Beleforgatjuk a 6tojás fehérje kemény habját .

Végül a darált diót beleforgatjuk a masszába. a tészta ¾ kinyújtjuk, a tepsi aljára tesszük.

Megkenjük a lekvárral: A lekvár tetejére rá önjük a diós masszát.

A maradék tésztából rácsokat készítünk. a rácsokat a diós massza tetejére rakjuk: Elöször függölegesen ,majd átlosan teszük a rácsokat.

Közepes sütőben KB 40-50 perc alatt megsütjük.

2014. febr. 9. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretem a Hemingway szeletet, na az aztán diós, diós tészta, diós krém. Én nem szoktam pepecselni a lekváros piskótával, egyszerűen kihagyom.

[link]

Én úgy csinálom, hogy duplázom a tésztát, amikor megsült és kihűlt ketté vágom és savanykás lekvárral töltöm, majd a tetejére megy a krém, annak a tetejére pedig a csoki.

2014. febr. 9. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Pörkölt diós süti: A kész masszát háztető alakra kell formálni: Leönteni csoki mázzal ,ha megdermedt akkor lehet szeletelni.

Háztető

14dkg porcukor

14dkg margarin

4 tojás sárgája

Ezt habosra keverjük.

14dkg pörkölt darált diót

14dkg darabolt babapiskótát /mozsárba szoktam apróra törni.

10 dkg ét csoki ezt apróra darbolva

Az egészet összekeverjük.

Csoki mázat teszünk a tetejére.

2014. febr. 9. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Irénke néni dióspitéje:


Tészta: 20 dkg vaj/margarin, 25 dkg sima liszt, 1 tojás sárgája, kb 2 kanál tejföl, 2 ek. porcukor.

a vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi hozzávalóval pitetésztát gyúrunk. elfelezzük, kb fél órát pihentetjük.

Töltelék. 6 tojás, 25 dkg porcukor, 2 cs. vaniliáscukor, 25 dkg darált dió.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a van.cukrot és a diót. a fehérjéket kemény habbá verjük, és a diós masszához keverjük.

kinyújtjuk az egyik tésztát és sütőpapíros közepes tepsibe terítjük. rákenjük a diós tölteléket.

kinyújtjuk a másik lapot is , és ráterítjük a krémre.

a tésztából kimaradt egy tojásfehérjét egy teáskanál porcukorral és egy teáskanál tejföllel kikeverjük, és megkenjük vele a tésztát. megszúrkáljuk villával és előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 30-35 percig- aranybarnára sütjük.

Kihűlve kockákra, vagy szeletekre vágjuk.


Egy rendkívül finom diós süti, sokszor sütöttem már. egy ma már 85 éves nénitől származik Somogyból, és megígértem neki, ahányszor továbbadom, mindig megemlítem a nevét :)

Most is így tettem, így Irénke néni diós pitéje most már sokak kedvence lehet.

2014. febr. 9. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
zserbó, pozsonyi kifli
2014. febr. 9. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
londoni szelet, egyszerű, és finom
2014. febr. 9. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Borzas Kata
2014. febr. 9. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Dios alom.

1. Keszits egy alap tojasos piskotat, a liszt haromnegyed reszet daralt dioval valtsd ki, a tobbi minden marad. A tetejere diogerezdeket szorj. Sussd keszre es vagd kette.


2. A piskota sutese alatt keszits egy fozott vanilia kremet, ne pudingot! Tedd felre, mig langyosra hul.


3. A piskota aljat szurkald meg villaval es kend le karamellas tejjel, nagyon vekonyan. Johet ra a krem, majd a piskota masik fele.


4.Hutobe tedd par orara, hogy osszeerjenek az izek es megdermedjen egy kicsit a krem.


5. Talalasnal vagd kockakra. Porcukorral vagy tejszinhabbal es daralt dioval kinalhatod, de magaban vagy fahejjal is isteni!!!

2014. febr. 9. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Hű, nem is hittem, hogy ennyi választ kapok. Köszönöm szépen, mindenkiét hasznosnak értékeltem.
2014. febr. 10. 13:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!