S. O. S.! Szakácsok, háziasszonyok, mindenki, aki tud főzni/sütni! Végem van?
A következő receptet találtam az interneten.
Áfonyalekváros csirkemell
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg margarin vagy olaj
só, bors
mustár
áfonyalekvár
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk.
Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez.
A következők lennének a kérdéseim:
1, milyen fajta/márkájú áfonyalekvárt vegyek hozzá?
2, sütőben, tepsiben meg lehet sütni? Vagy muszáj serpenyőbe?
3, Szerintetek ez finom lesz?
4, Burgonyapürét vagy sült krumplit csináljak hozzá? Esetleg valami különlegesebb burgonyapürét?
5, Szerintetek ez jó lesz, vagy csináljak mást? Mindenképpen valami áfonyalekváros ételt szeretnék készíteni, mert azt mindenki szereti! :)
Kérlek segítsetek! A barátom szülei ma jönnek hozzánk ebédre, és ez az utolsó esélyem arra, hogy megkedveljenek! De ez már egy másik sztori! :)
Minden ötletet, észrevételt nyugodtan írjatok le, megy majd mindenkinek a zöld pacsi!
Köszönöm?
Ha nem tetszik, ne használd, de ne szarozd le azt, amit mas szeret. Ritka nagy bunkósagra vall.
En eleg régóta használok kifejezetten főzéshez es sütéshez valo margarint, nálunk mindenki szereti. Nagyon jo minőségű, nagyon finom ízt az az ételeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!