Lilahagymából mit lehet alkotni? Már fel van vagdosva karikára, tehát nem egész lilahagymáról van sz.
Ahogy az 1-es írja, de én szoktam mellé rakni még sós vízben főzött és leszűrt krumplit is.
Van amikor ezeket "összeérlelem" a cukros-ecetes vízben, majd pár óra múlva leszűröm őket, és tartárral kavarom. Abban is összeérnek, úgy is nagyon szeretem.
De ha nem akarod krumplival, akkor a krumplit a nagyszemű (megfőzött) fekete-fehér babbal is helyettesítheted, a lila-hagymával együtt az is nagyon finom.
lefagyaszthatod .Ha fagyasztod akkor darabold fel.
de lilahagymából is lehet lyoni hagymát csinálni.
Egybként az 1kg nem olyan sok:
Tepsibe is teheted félbe vágva megsütheted hús mellé.
Sült hús mellé : hagymalekvár:
De nem romlik annyira hamar 2hétig még a panelben sem lesz semmi baja.
Igen én írtam a hagymalekvárt: Sült húskhoz ,és szendvicsbe is lehet tenni.
A recept pedig nagyon egyszerü.
1kg hagyma
3evőkanál méz
2 kanál cukor
vörösbor kb 2dl.
Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.
Ezután kell rátenni a szeletelt hagymát.
Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színes borssal, (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős)
Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz. Ha kihült lehet fertötlenitet üvegbe tenni.Ha teszek el üvegekbe akkor a hagyma tetejére olvasztott vajat teszek. Ez szigetel ,és 2-3 hétig is eláll a hűtöben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!