Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lilahagymából mit lehet...

Lilahagymából mit lehet alkotni? Már fel van vagdosva karikára, tehát nem egész lilahagymáról van sz.

Figyelt kérdés
Kaptam egy kilónyit, megmaradt,kidobni nem akarom,mire lehetne hasznosítani?Ahhoz túl sok,hogy pl. szalonnához megeszegessük.
2014. febr. 3. 08:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Cukros ecetes lébe, vagy savanyúság levébe szoktam tenni az előzőleg lesózott, majd kinyomkodott száljaira vágott lilahagymát, finom saláta ételek mellé.
2014. febr. 3. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Ahogy az 1-es írja, de én szoktam mellé rakni még sós vízben főzött és leszűrt krumplit is.


Van amikor ezeket "összeérlelem" a cukros-ecetes vízben, majd pár óra múlva leszűröm őket, és tartárral kavarom. Abban is összeérnek, úgy is nagyon szeretem.


De ha nem akarod krumplival, akkor a krumplit a nagyszemű (megfőzött) fekete-fehér babbal is helyettesítheted, a lila-hagymával együtt az is nagyon finom.

2014. febr. 3. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Valami tartósítószert tegyek bele, vagy eláll hűtőben?Esetleg le lehet fagyasztani,így ahogy van?
2014. febr. 3. 08:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Savanyúságnak hamar elfogy egy kiló, pl. pörkölt, paprikás krumpli mellé,kb 1 hétig jóízű marad a hűtőben a lében.
2014. febr. 3. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Lilahagymás almadzsemet , ha lenne pár almád. nagyon finom húsok mellé, de még zsíroskenyérre kenve is.
2014. febr. 3. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

lefagyaszthatod .Ha fagyasztod akkor darabold fel.

de lilahagymából is lehet lyoni hagymát csinálni.

Egybként az 1kg nem olyan sok:

Tepsibe is teheted félbe vágva megsütheted hús mellé.

Sült hús mellé : hagymalekvár:

De nem romlik annyira hamar 2hétig még a panelben sem lesz semmi baja.

2014. febr. 3. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Lilahagymalekvárt csinált már valaki?Milyen, kenyérre kell kenni,vagy mi mellé eszik?
2014. febr. 3. 09:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen én írtam a hagymalekvárt: Sült húskhoz ,és szendvicsbe is lehet tenni.

A recept pedig nagyon egyszerü.

1kg hagyma

3evőkanál méz

2 kanál cukor

vörösbor kb 2dl.

Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.


Ezután kell rátenni a szeletelt hagymát.

Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színes borssal, (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős)


Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz. Ha kihült lehet fertötlenitet üvegbe tenni.Ha teszek el üvegekbe akkor a hagyma tetejére olvasztott vajat teszek. Ez szigetel ,és 2-3 hétig is eláll a hűtöben.

2014. febr. 3. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Amikor vastagabb húst sütöl (egybekaraj, kakas-, pulykacomb, oldalas stb.) negyedbe-vágva mellé teszed a lilahagymát, és együtt sütöd őket, mindkettő fincsi lesz!
2014. febr. 3. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2014. febr. 3. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!