Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egész szelet disznócsülköt...

Egész szelet disznócsülköt hogyan tudnám grillezve elkészíteni?

Figyelt kérdés
Régen a Tom&Jerry filmekben lehetett látni, hogy szeletekre felvágott disznó lábat, csülköt a grillrácson megsütik, és a kis Jerry a csont helyén a fejét kidugva eszi. Szval elég vastag szeletről van szó, hogyan tudnám egy kis borral megöntve szépen megsütni grillen? Gondoltam teszek rá közben rengeteg lila hagymát is mert imádom, és egy lapos kövön, mint Bear Grills sütném meg mit szóltok? így egy kicsit lehet nyers lesz a belseje de kb így is akarnám, nem szénné sütve. Fűszert, öntetet valami mást mit javasoltok hozzá?
2013. dec. 30. 21:10
 1/5 anonim ***** válasza:

:D


Ez nekem sehogy se jön össze, hogy akarod borral öntözni ha grillrácsra rakod?

Leöntözöd a tüzet vagy a faszenet?


Amúgyis a marhahúst szokták borral csinálni.


Figy tekerd be alufóliába és úgy süsd meg.


De szerintem jobban járnál ha tepsibe raknád, és bor helyett sörrel locsolgatnád ha ropogósat akarsz, vagy a saját zsírjával.

2013. dec. 30. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
nem akarom rácson sütni, hanem vennék egy követ és arra raknám rá, ez kb úgy nézne ki mint a Stonehange, és alatta a tűz, így a kő pirítja meg és csak félig átsült lesz. am nem rossz ötlet a sör. ha jobb ízt ad neki jöhet
2013. dec. 30. 21:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Az valószínűleg nem csülök volt, de ha mégis az lett volna, akkor nem lehet grillen megsütni.

Egy csülöknek kell vagy 2,5 óra sülés, nem alkalmas grillezésre.


Az amerikai hús feldolgozás/előkészítés teljesen más mint az európai, akár 3 hétig is érlelhetik vákuumban, mire sütésre kerül a sor, és a vágás technika is más, szóval ez így nem fog működni.


Egyébként a csülök több okból sem lehet kicsit nyers.

Egyrészt tele van olyan élősködővel, hogy ha nyers sertéshúst eszel, akár a lábad is levághatják orbánc miatt,

másrészt egy olyan kőkemény húsról beszélünk, amit még Bear Grills se tudna nyersen megenni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ha át van sütve, akkor szénné van égve, tudni kell jól megsütni.


Ha valami igazán jót akarsz, tanuld meg úgy megsütni, hogy mire a hús vaj puhára sül, addigra a bőre ropogósra szinte porhanyósra süljön.

Grillezéshez meg grillezhető húsokat használj, mert emellett éhen maradnál.

2013. dec. 30. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
és akkor mit ajánlasz? hogyan tudnám elkészíteni úgy, hogy jól átsült legyen és meg lehessen enni?
2013. dec. 30. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Ahhoz zárt térben sütés kell, sütő, vagy kemence, letakarva előpárolni, utána ropogósra sütni.
2013. dec. 30. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!