Hogy készül a legjobb krokett?
Krokett
receptje 2 főre:
krumplipüré (2 nagy szem főtt, majd összetört krumpliból plusz margarin)
1 tojás
liszt (amennyit felvesz)
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A már kész krumplipüréhez egy tojást villával jól elkevertem, ezután kezdtem el a lisztet adagolni. Amikor már úgy éreztem, hogy már formázható, kanál segítségével a gombóc formákat zsemlemorzsába forgattam, eközben hengeresítettem még az alakját. Ebből a mennyiségből 20 db krokett jött ki nekem, ezt forró olajban aranybarnára sütöttem. Természetesen frissen sütve az igazi, eltéve teljesen más, de szerintem úgy is finom.
Ez az igazi krokett:
-60 dkg főtt burgonya
-20 dkg liszt
-2 tojás
-só,fokhagyma
Főtt burgonyát összetörni,bele a tojás,só,fokhagyma
végül a liszt és jól összegyúrni!
Kinyújtani,majd 8-2 cm-es rudakat formálni,
bepanirozni(liszt+tojás+zs.morzsa) és bő olajban kisütni!
Nagyon finom!!!
megcsináltam de valamiért szétesett ,nem az összes!
de meglehet enni!!kössz a receptet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!