Olajon hagymát párolsz, darált húst átforgatod rajta. Felöntöd egy kevés vízzel. Én vagy paradicsomlevet öntök rá, vagy vizet, és sűrített paradicsomot. Só, bors, oregánó, bazsalikom, zúzott fokhagyma és 3-4db babérlevél. Addig kell forralni, amíg besűrűsödik és a hús megpuhul. Főzöl mellé spagettit, ráöntöd a szószt, plusz reszelt sajt. Mi nagyon szeretjük.
2009. dec. 5. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
2/16 anonim válasza:
Hmm ezt én is köszönöm.:):P
2009. dec. 5. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
3/16 anonim válasza:
Szörnyű. Már ide jutottunk, hogy az a kérdés, hogy hogy kell nem konzervből főzni.
1 fej vöröshagymát összevágsz, rá fél kg darálthús, só, bors, oregánó, fokhagyma. A hagymát ne párold meg olajon, mert attól nagyon el fog nehezedni az egész.
Ezt megpárolod, majd a végén egy doboz sűrített paradicsomot adsz hozzá, még egy kis oregánó, és kész.
2009. dec. 5. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
4/16 anonim válasza:
Éljenek a természetes kaják!!:D
2009. dec. 6. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
5/16 anonim válasza:
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1-1 közepes sárgarépa és fehérrépa
1 közepes zeller fele
1 konzerv paradicsom
50 dkg darált hús
kb. 5 dkg kolbász vagy húsos szalonna
frissen őrölt bors
bazsalikom
oregánó
rozmaring
só
50 dkg spagetti
Elkészítés
A kolbászt vagy szalonnát felkockázom, kicsit pirítom. Hozzáadom a felkockázott hagymát, fokhagymát, üvegesre párolom. Rádobom a darált húst, megvárom, amíg elfő a leve, reszelt zöldségekkel összerottyantom. Felöntöm a paradicsommal, ha kevés a lé, kis vízzel higítom. Mikor megpuhult, fűszerezem (jól megborsozom), és belekeverem a főtt tésztát.
2009. dec. 6. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
6/16 anonim válasza:
Ami fontos, hogy jól süsd át a paradicsommal, mert úgy lesz igazán finom.
2009. dec. 6. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
7/16 anonim válasza:
jól hangzik
2009. dec. 6. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
8/16 anonim válasza:
23:22-es, mi ebben a szörnyű? A spagetti nem magyar étel. Nincs benne azok között az ételek között, amiket "illik" tudni megcsinálni friss hozzávalókból, mint ahogy szerintem kínai kaját sem mindenki tud csinálni nem félkész alapanyagokból. A szörnyű az lenne, ha valaki pörköltet nem tudna csinálni, csak tasakos cuccból.
2009. dec. 6. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
9/16 anonim válasza:
"Nincs benne azok között az ételek között, amiket "illik" tudni megcsinálni friss hozzávalókból..." Nah,azért badarságokat ne hordjunk már itt össze!Hát ha valaki friss hozzávalókból nem tud összedobni egy paradicsomos spagettit vagy egy bolognai v. milánói alapot az igen nagy pancser!Illik nem illik...:D Ha nekem a barátnőm ilyen tasakos sz@rt tenne elém mint kaja(szivem szerint kiönteném..) fintorogva de megenném:@ Ez a szégyen,hogy ilyen "nehézségekbe" ütköznek egyesek,hogy egy egyszerű milánóit v. bolognait de még egy paradicsommártást se képessek összedobni!
2009. dec. 6. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
10/16 anonim válasza:
Azért, mert neked valami egyszerű, másnak még nem biztos, hogy az. Mint már mondtam, nem magyar étel, ezért nincs is azok között az alap ételek között, amiket mindenki meg tud csinálni. Nem azért, mert nehéz, tényleg nem az, hanem mert amikor tanult főzni, ezt nem tanulta meg, hiszen nem is magától éretődő mindenkinek. Amúgy nekem meg egy dobos torát megcsinálni pofonegyszerű, de nyilván nem mindenkinek, ők meg megveszik készen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!