Gesztenyés bejgli receptet írna valaki?
Kezdő háziasszony vagyok, még csak 20 éves, minden megoldás érdekel! :-)
ERIKA
Gesztenyés beigli
Hozzávalók
Tésztához:
300 g liszt
150 g vaj
0,8 dl tej
1 db tojássárgája
30 g porcukor
10 g élesztõ
1 csipet só
Töltelékhez:
40 dkg Maroni Arany gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
3 dkg mazsola
1 tojássárgája
Kenés:
1 egész tojás + 1 sárgája
Elkészítés:
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztõvel.
A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük.
A töltelék anyagait összegyúrjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, és rásimítjuk a tölteléket, majd feltekerjük.
A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd lekenjük a sütőlemezre helyezett beiglit. Száradás után még egyszer lekenjük, és az oldalát villával megszurkáljuk.
Száradás után 180 °C-on sütjük.
Készítette: Hegedûs Antal mestercukrász
Még annyi, miután feltekerted, először tojássárgával kend le a beigliket, majd amikor szárítod, nyisd rá az ablakot, minél hidegebb levegő éri, annál jobb. Ha megszáradt, jöhet a tojásfehérje, ezt is hideg levegőn rászárítod (így szép márványos lesz),majd mehet a sütőbe, de a tetejét is szúrkád meg, de ne villával, hanem hurkapálcával vagy hasonló dologgal. Lényeg hogy teljesen át kell bökni a beigliket, hogy a gőz ki tudjon szökni. Elég macerásnak tűnik az elkészítése, de nem az. :)
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!