Milyen gesztenyés töltelékü (gyorsan elkészíthető)
süteméy receptet ismertek?
Figyelt kérdés
Valamikor kb.15 éve egy munkahelyi búcsúztatásom alkalmából az eggyik kolléganőm csinált egy nagyon finom süteményt!Azóta sem tudom,hogy kell!A leírása a következő:"Piskóta alap,tetején jó vastag gesztenyekrém(tejszínhab,porcukor,vaj azt hiszem) és tejcsokival megkenve vékonyan!
Próbáltam megcsinálni többször is de nem sikerül!Az arányokkal van a gond?Vagy kihagyhattam valamit!Köszönöm!:D
2010. márc. 12. 10:21
1/6 anonim válasza:
Tészta:
6 tojás
6 ek porcukor
1 dl étolaj
6 ek liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek kakaópor
Krém:
2 cs (50 dkg) gesztenyemassza
20 dkg Rama
15 dkg porcukor
1/2 rum aroma
1 cs főzős vanília ízű pudingpor
3 dl tej
A krém tetejére:
1 cs tejszínhabpor
Elkészítése:
6 tojássárgát 6 ek porcukorral elkeverünk, hozzáadjuk az étolajat, a 6 ek lisztet, a sütőport, kakaóport, és végül a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig kell sütni 30x22 cm-es tepsiben. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát, és végül az összetört gesztenyemasszával is jól eldolgozzuk. A vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük, és összekeverjük a gesztenyemasszával. A kihűlt piskótát tálra tesszük, rákenjük a gesztenyekrémet, kicsit hagyjuk dermedni, kb 1 órát, addig elkészítjük a habot. A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és a krém tetejére kenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük és utána tálalhatjuk.
2010. márc. 12. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 anonim válasza:
Hókiflit készíthetsz az nagyon finom,a lányom szokta sütni.Úgy is lehet,hogy nem formázod ki a kifliket,hanem,a tésztából kinyújtasz egy lapot megrakod gesztenyekrémmel,rá teszed a másik lapot, és úgy sütöd meg.H kihűl szeletelni kell,nagyon finom.ZS
2010. márc. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 anonim válasza:
Gyors,olcsó-ezt elfelejtettem hozzáírni.ZS
2010. márc. 12. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
Ehez a tortához kell, egy előre megsütött tortalap kb 2cm-vastag,alma felszeletelve mint a narancs cikk,amit cukros fahélyas vízben kicsit rovid ideig megpárolok.Készítése:a tortalapot megkenem jól barack lekvárral,beborítom a lecsopögtetett almával,majd ráteszem a /csak cukrozott/gesztenye masszát kb 1 cm.Az után ujra jön a baracklekvár,alma,gesztenyemassza.Ha ez megvan vanílliás sűrű főtt krémet kenek a tetejére kb 2 cm-ig.A legvégén jön a valódi tejszinhab.Csattos tortaformába szoktam összerakni/a végén mindíg kinövi/.Lehet tepsiben is,nem kell sütni,csak rakni.Ha készen van, bekell tenni egy-két órára a hűtőbe,hogy össze áljon.Kicsit macerásnak tünik,pedig nem az,ajándéknak is jó.fenséges az íze.Kb 5 db alma kell hozzá meg 2db gesztenyemassza,a tejszinhabot érdemes csak evés előtt rátenni.ZS
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!