Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gesztenyés töltelékü...

Milyen gesztenyés töltelékü (gyorsan elkészíthető) süteméy receptet ismertek?

Figyelt kérdés

Valamikor kb.15 éve egy munkahelyi búcsúztatásom alkalmából az eggyik kolléganőm csinált egy nagyon finom süteményt!Azóta sem tudom,hogy kell!A leírása a következő:"Piskóta alap,tetején jó vastag gesztenyekrém(tejszínhab,porcukor,vaj azt hiszem) és tejcsokival megkenve vékonyan!

Próbáltam megcsinálni többször is de nem sikerül!Az arányokkal van a gond?Vagy kihagyhattam valamit!Köszönöm!:D


2010. márc. 12. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tészta:

6 tojás

6 ek porcukor

1 dl étolaj

6 ek liszt

1/2 cs sütőpor

2 ek kakaópor

Krém:

2 cs (50 dkg) gesztenyemassza

20 dkg Rama

15 dkg porcukor

1/2 rum aroma

1 cs főzős vanília ízű pudingpor

3 dl tej

A krém tetejére:

1 cs tejszínhabpor


Elkészítése:

6 tojássárgát 6 ek porcukorral elkeverünk, hozzáadjuk az étolajat, a 6 ek lisztet, a sütőport, kakaóport, és végül a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig kell sütni 30x22 cm-es tepsiben. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát, és végül az összetört gesztenyemasszával is jól eldolgozzuk. A vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük, és összekeverjük a gesztenyemasszával. A kihűlt piskótát tálra tesszük, rákenjük a gesztenyekrémet, kicsit hagyjuk dermedni, kb 1 órát, addig elkészítjük a habot. A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és a krém tetejére kenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük és utána tálalhatjuk.

2010. márc. 12. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Hókiflit készíthetsz az nagyon finom,a lányom szokta sütni.Úgy is lehet,hogy nem formázod ki a kifliket,hanem,a tésztából kinyújtasz egy lapot megrakod gesztenyekrémmel,rá teszed a másik lapot, és úgy sütöd meg.H kihűl szeletelni kell,nagyon finom.ZS
2010. márc. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Gyors,olcsó-ezt elfelejtettem hozzáírni.ZS
2010. márc. 12. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Ehez a tortához kell, egy előre megsütött tortalap kb 2cm-vastag,alma felszeletelve mint a narancs cikk,amit cukros fahélyas vízben kicsit rovid ideig megpárolok.Készítése:a tortalapot megkenem jól barack lekvárral,beborítom a lecsopögtetett almával,majd ráteszem a /csak cukrozott/gesztenye masszát kb 1 cm.Az után ujra jön a baracklekvár,alma,gesztenyemassza.Ha ez megvan vanílliás sűrű főtt krémet kenek a tetejére kb 2 cm-ig.A legvégén jön a valódi tejszinhab.Csattos tortaformába szoktam összerakni/a végén mindíg kinövi/.Lehet tepsiben is,nem kell sütni,csak rakni.Ha készen van, bekell tenni egy-két órára a hűtőbe,hogy össze áljon.Kicsit macerásnak tünik,pedig nem az,ajándéknak is jó.fenséges az íze.Kb 5 db alma kell hozzá meg 2db gesztenyemassza,a tejszinhabot érdemes csak evés előtt rátenni.ZS
2010. márc. 12. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
NAGYON-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!IGAZÁN KEDVESEK VOLTATOK!!:D
2010. márc. 12. 21:53
 6/6 anonim ***** válasza:
ui:Tehetsz rá több vaníliakrémet is.Egyszer vendégségbe vittem,azonnal felvágták,a vacsorához nem is maradt,mások nem is látták,olyan finom lett.ZS
2010. márc. 13. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!