Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kiprobalt gesztenyes torta...

Kiprobalt gesztenyes torta receptet keresek. Tudtok ilyet?

Figyelt kérdés
2010. máj. 4. 22:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Persze,itt van:


Gesztenyetorta


Hozzávalók:


35 dkg porcukor

25 dkg gesztenyemassza

15 dkg liszt

6 db tojás

5 dkg kakaópor

1 csomag sütőpor

10 dkg meggylekvár

1 csomag vanília cukor

25 dkg Ráma margarin

5 dl habtejszín

3 cl rum

2 cl meggylikőr / el is hagyható

10 dkg meggybefőtt

2 dkg zselatinpor


Elkészítés:


Két lapot sütünk ki, külön-külön.


Az egyikhez a 3 tojásból 5 dkg gesztenyemasszával, 5 dkg cukorral, és a fele mennyiségű, sütőporos, szitált liszttel készítjük el a tésztát, s kerek lapot sütünk belőle.


A másik laphoz 3 tojást, a kakaóport, 5 dkg cukrot, a maradék sütőporral kevert lisztet használjuk fel.


A lapokat előmelegített sütőben, 180 °C fokon sütjük ki, és lehűtjük őket.

A lapokat a lekvárral töltve, meggyel kirakva egymásra illesztjük.


A margarint a maradék cukorral, a gesztenyemasszával, a rummal, s a vaníliás cukorral habosra keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük a likőrrel.

A zselatint kevés forró vízzel feloldjuk, valamennyi habbal elkeverjük, s így adjuk a hab teljes egészéhez.


A tortára kerül a gesztenyekrém, s ha a hűtőben megdermedt, bevonjuk a hab 2/3 –ad részével. A többiből rózsákat nyomunk a tetejére, s meggyel is díszíthetjük, vagy gesztenyemorzsával, tetszés szerint.



Én kipróbáltam,és csak ajánlani tudom,nagyon fincsi!!

2010. máj. 4. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Születésnapomra régen mindig azt kértem. Anya sütött egy sima piskótát, én meg megcsináltam a tölteléket: 2 csomag gesztenyemasszát ízlés szerint elkevertem tejszínhabbal, lehűtöttem, aztán a fogyasztása előtt pár órával belekevertem némi szilvapálinkát, megtöltöttük a piskótát, körben bevontuk a megmaradt masszával és ment a hűtőbe pár órára. Nagyon jó íze van a szilvapálinkától. Ha van otthon szilva, akkor talán azzal is meg lehet próbálni, de azt nem szeretem, úgyhogy sosem tettünk bele

20/f

2010. máj. 4. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam csinálni,hogy sütök egy piskótát.Ez az alap.Aztán a krém:gesztenye masszát kikeverek egy kis porcukorral meg egy kis rummal,vagy aromával.Külön felverek egy adag vajat,jó habosra és hozzá keverem a gesztenyéhez.Megtöltöm a tortát,kívül,belül és csoda finom.Az a legjobb ha min. 5-6 órát van hűtőben.Díszítésnek meg sült gesztenyét szoktam tenni.Ha nincs friss,akkor bolti gesztenyét teszek rá.

Jóétvágyat és sok sikert a sütögetéshez!

2010. máj. 5. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!