Kiprobalt gesztenyes torta receptet keresek. Tudtok ilyet?
Persze,itt van:
Gesztenyetorta
Hozzávalók:
35 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg liszt
6 db tojás
5 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
10 dkg meggylekvár
1 csomag vanília cukor
25 dkg Ráma margarin
5 dl habtejszín
3 cl rum
2 cl meggylikőr / el is hagyható
10 dkg meggybefőtt
2 dkg zselatinpor
Elkészítés:
Két lapot sütünk ki, külön-külön.
Az egyikhez a 3 tojásból 5 dkg gesztenyemasszával, 5 dkg cukorral, és a fele mennyiségű, sütőporos, szitált liszttel készítjük el a tésztát, s kerek lapot sütünk belőle.
A másik laphoz 3 tojást, a kakaóport, 5 dkg cukrot, a maradék sütőporral kevert lisztet használjuk fel.
A lapokat előmelegített sütőben, 180 °C fokon sütjük ki, és lehűtjük őket.
A lapokat a lekvárral töltve, meggyel kirakva egymásra illesztjük.
A margarint a maradék cukorral, a gesztenyemasszával, a rummal, s a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük a likőrrel.
A zselatint kevés forró vízzel feloldjuk, valamennyi habbal elkeverjük, s így adjuk a hab teljes egészéhez.
A tortára kerül a gesztenyekrém, s ha a hűtőben megdermedt, bevonjuk a hab 2/3 –ad részével. A többiből rózsákat nyomunk a tetejére, s meggyel is díszíthetjük, vagy gesztenyemorzsával, tetszés szerint.
Én kipróbáltam,és csak ajánlani tudom,nagyon fincsi!!
Születésnapomra régen mindig azt kértem. Anya sütött egy sima piskótát, én meg megcsináltam a tölteléket: 2 csomag gesztenyemasszát ízlés szerint elkevertem tejszínhabbal, lehűtöttem, aztán a fogyasztása előtt pár órával belekevertem némi szilvapálinkát, megtöltöttük a piskótát, körben bevontuk a megmaradt masszával és ment a hűtőbe pár órára. Nagyon jó íze van a szilvapálinkától. Ha van otthon szilva, akkor talán azzal is meg lehet próbálni, de azt nem szeretem, úgyhogy sosem tettünk bele
20/f
Én úgy szoktam csinálni,hogy sütök egy piskótát.Ez az alap.Aztán a krém:gesztenye masszát kikeverek egy kis porcukorral meg egy kis rummal,vagy aromával.Külön felverek egy adag vajat,jó habosra és hozzá keverem a gesztenyéhez.Megtöltöm a tortát,kívül,belül és csoda finom.Az a legjobb ha min. 5-6 órát van hűtőben.Díszítésnek meg sült gesztenyét szoktam tenni.Ha nincs friss,akkor bolti gesztenyét teszek rá.
Jóétvágyat és sok sikert a sütögetéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!