Saját készítésű tortát akarok csinálni 1 évesemnek. Milyet ajánlanátok? A legjobban gesztenyés érdekelne, de bármilyen receptet szívesen veszek. Mi vált be Nektek?
Én innen csináltam epertortát , és nagyon jól sikerült .
Meg a többi recept is amiket kipróbáltam nagyon jók lettek .
Ja és a gesztenyés tortát én is szeretem :) Küldhetsz 1 szeletet emailen :D
24/f :)
Ebben nincs tojásfehérje és tej, illetve felnőtteknek is nagyon szokott ízleni, de abszolút bababarát:
Hozzávalók (18 cm-es torta, kb 10 szelet):
-150 gr liszt
-3 tojássárga
-30 gr cukor
-0,5 dl olaj
-1 dl almalé
-1 db alma
-1 kk sütőpor
-150 gr krémes túró
-kb fél-1 dl joghurt
-1 ek cukor
-gyümölcs
A tortaforma alját és oldalát kibélelem sütőpapírral. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tojássárgákat összehabosítom a cukorral, majd apránként beledolgozom az olajat. Hozzákeverem az almalevet. A lisztet összekeverem a sütőporral és a száraz hozzávalókat hozzáadom a tojásos-almaleves keverékhez. Belereszelem az almát, a formába öntöm a tésztát és kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Még melegen kibontom a formából, a púpjával lefelé rácsra teszem és konyharuhával letakarva hagyom teljesen kihűlni.
A krémes túrót összekeverem a cukorralés a joghurttal. A joghurtot kanalanként adagolom mert olyan állagú krémet kell kapni amit utána kenni lehet. Ha kellően krémes a túró akkor elképzelhető, hogy nem is kell joghurtot keverni hozzá. A kész krémet a torta tetejére és oldalára kenem. Nem lesz olyan tökéletes a bevonat mint amilyet egy zselatinos változattal el lehetne érni, de vékony rétegben felvíve szépen betakarja a sütialapot. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, majd tálalás előtt idénygyümölccsel díszítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!