Hogy is van ez ebben a receptben? Hamis tiramisu (nagyon hamis).
Nem értem, h a zselatint a FORRÓ tejbe kell tenni?! Úgy tudom, azt már csak akkor szabad, ha nem forró, csak meleg.
Mit gondoltok?
(Karácsonyra ez lenne az egyik édességem. Jó lenne, ha nem rontanám el ezt a krémet. Tudom, h köze sincs az igazi tiramisuhoz. :))
A zselatin elbomlik magas hőmérsékleten!
Hát, nem is tudom. Én keresgélnék másik receptet, igazad van.
Szerintem is. És ha mondjuk összekeverték kissé a dolgokat, és előbb a tejföl, aztán, mikor már nem forró a tej, kell bele a zselatin? :)
Az az igazság, h a kislányom fél a gépi habverő hangjától, és ehhez meg nem kell. :)
Én a következő hamis tiramisut szoktam csinálni:
1cs habfixáló
2dl tejszín
1cs főzés nélküli vaniliás puding
1db natur vajkrém
rumaroma izlés szerint
5-6kanál porcukor
1cs v. cukor
2cs babapiskota
2-3cs kávé
A tejszin a v.cukorral és a fixálóval habbá verem,elkészítem a pudingot,a vajkrémet a rumaromáva
l,porcukorral összekeverem.Majd a 3 krémet összekeverem.
A babapiskotát rumaromás kávéba áztatom,majd egy üvegedény aljára pakolom,és rétegezem a krémmel. A tetejét megszorom sima kakaóporral.
A családom nagyon szereti és gyorsan elkészül!
Köszönöm a receptet! Még az érdekelne, h lehet-e szeletelni? Mert amikor én készítettem(szintén vajkrémesen), nem igazán lehetett, esetleg másnap, de akkor sem szépen.
Lehetne ezt szép, egyforma szeletekben felszolgálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!