Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy is van ez ebben a receptb...

Hogy is van ez ebben a receptben? Hamis tiramisu (nagyon hamis).

Figyelt kérdés

[link]


Nem értem, h a zselatint a FORRÓ tejbe kell tenni?! Úgy tudom, azt már csak akkor szabad, ha nem forró, csak meleg.

Mit gondoltok?

(Karácsonyra ez lenne az egyik édességem. Jó lenne, ha nem rontanám el ezt a krémet. Tudom, h köze sincs az igazi tiramisuhoz. :))


2009. dec. 5. 14:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A zselatin elbomlik magas hőmérsékleten!

Hát, nem is tudom. Én keresgélnék másik receptet, igazad van.

2009. dec. 5. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Szerintem is. És ha mondjuk összekeverték kissé a dolgokat, és előbb a tejföl, aztán, mikor már nem forró a tej, kell bele a zselatin? :)

Az az igazság, h a kislányom fél a gépi habverő hangjától, és ehhez meg nem kell. :)

2009. dec. 5. 14:37
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem. Én mindig forróba teszem, és semmi baja nem lesz.
2009. dec. 5. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Én a következő hamis tiramisut szoktam csinálni:

1cs habfixáló

2dl tejszín

1cs főzés nélküli vaniliás puding

1db natur vajkrém

rumaroma izlés szerint

5-6kanál porcukor

1cs v. cukor

2cs babapiskota

2-3cs kávé


A tejszin a v.cukorral és a fixálóval habbá verem,elkészítem a pudingot,a vajkrémet a rumaromáva

l,porcukorral összekeverem.Majd a 3 krémet összekeverem.

A babapiskotát rumaromás kávéba áztatom,majd egy üvegedény aljára pakolom,és rétegezem a krémmel. A tetejét megszorom sima kakaóporral.

A családom nagyon szereti és gyorsan elkészül!

2009. dec. 5. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a receptet! Még az érdekelne, h lehet-e szeletelni? Mert amikor én készítettem(szintén vajkrémesen), nem igazán lehetett, esetleg másnap, de akkor sem szépen.

Lehetne ezt szép, egyforma szeletekben felszolgálni?

2009. dec. 5. 14:56
 6/12 anonim ***** válasza:
A zselatin nem bomlik el forró folyadékban - ami természetes is, mert fözésssel készül (mint a kocsonya) és minél tovább fözik, annál sürübb lesz.
2009. dec. 5. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
A por alakú tortazselét is melegíteni kell. A zselé visszakeményedik utána.
2009. dec. 5. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Köszönöm. :)
2009. dec. 5. 15:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Mascarponeval az igazi,sztem igy még az állaga is más hamissan..!:P
2009. dec. 5. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Próbáld ki előre a krémet! Most! S megeszitek pohárból.
2009. dec. 6. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!