Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pörköltszafthoz mennyi...

A pörköltszafthoz mennyi olajat tegyek, hogy jó sok szaftja legyen ha két főre akarom elkészíteni? (2 fej fel kockázott hagyma alá)

Figyelt kérdés
2014. jan. 27. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
nem az olajom múlik a dolog
2014. jan. 27. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A hagyma adja a szaftot nem az olaj!
2014. jan. 27. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne olajjal akard szaftossa tenni, mert ehetetlen lesz!!! A netes receptek kozul valassz olyat, ami kelloen szaftos szamodra es azt keszitsd el, a recept szerinti mennyisegekkel es modon!!!
2014. jan. 27. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A szaft a hagyma, és a kifőtt húsrészekből van (jó esetben)
2014. jan. 27. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
Olajtól NEM lesz szaft! Zsírral készítsd a pörköltet. Elég egy evőkanálnyi zsír egy fej hagyma alá. Megfelelő húst főzz, ( pl. karaj, csirkemell nem jó pörköltnek)csak annyi vizet önts rá, amennyi éppen ellepi, legfeljebb ha kell, pótold a vizet.
2014. jan. 27. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen!!:)
2014. jan. 27. 21:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Két ek. olaj elég a két hagyma alá. amikor felteszed sózd meg picit és süsd szalmasárgára. ekkor önts rá egy pici vizet és párold fedő alatt krémes állagúra. mindig egy pici víz, míg el nem éri a pépes állagot.Így garantálnak nem a lében fognak úszkálni a hagymadarabok.

ha ilyen krémes állagú a hagyma visszasütöd úgy, hogy ismét látszódjon a fényes zsiradék. ekkor tedd rá a feldarabolt húst és alaposan forgasd át. fedő alatt hagyd kiengedni a saját levét. ha ez is megtörtént fontos a minőségi pirospaprika is a jó szafthoz. nem tudom mennyi a hús, de kb egy púpos evőkanálnyit rászórhatsz a húsra. mindig kevés vizet (ha lenne hús,-vagy csontlé ) önts egyszerre alá, csak annyit, hogy kényelmesen elférjen a szaftban a hús. ezt folyamatosan figyelni kell, mert hamar

elfővi.Télvíz idején egy kanál lecsó is jó ízt ad a pörköltnek.A magam részéről még egy kis őröltköményt használok, ja és természetesen sót.

Ha a hús puha és mártás szerűen vonja be a szaft, akkor kész a pörköltünk.

2014. jan. 28. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Tegyél alá 2 fakanálnyi libazsírt, finom és sűrű szaftja lesz.
2014. jan. 28. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Mint már többen megírták , nem a zsíron/zsiradékon múlik a jó szaft. Lehet az olaj, vagy libazsír, ha sok, attól csak zsíros lesz, ami akár a melegvíz tetején is tud úszni vastagon, de az még nem szaft...
2014. jan. 28. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!