A pörköltszafthoz mennyi olajat tegyek, hogy jó sok szaftja legyen ha két főre akarom elkészíteni? (2 fej fel kockázott hagyma alá)
Két ek. olaj elég a két hagyma alá. amikor felteszed sózd meg picit és süsd szalmasárgára. ekkor önts rá egy pici vizet és párold fedő alatt krémes állagúra. mindig egy pici víz, míg el nem éri a pépes állagot.Így garantálnak nem a lében fognak úszkálni a hagymadarabok.
ha ilyen krémes állagú a hagyma visszasütöd úgy, hogy ismét látszódjon a fényes zsiradék. ekkor tedd rá a feldarabolt húst és alaposan forgasd át. fedő alatt hagyd kiengedni a saját levét. ha ez is megtörtént fontos a minőségi pirospaprika is a jó szafthoz. nem tudom mennyi a hús, de kb egy púpos evőkanálnyit rászórhatsz a húsra. mindig kevés vizet (ha lenne hús,-vagy csontlé ) önts egyszerre alá, csak annyit, hogy kényelmesen elférjen a szaftban a hús. ezt folyamatosan figyelni kell, mert hamar
elfővi.Télvíz idején egy kanál lecsó is jó ízt ad a pörköltnek.A magam részéről még egy kis őröltköményt használok, ja és természetesen sót.
Ha a hús puha és mártás szerűen vonja be a szaft, akkor kész a pörköltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!