Van modszeretek a hagyma felvágásához (könnyek nélkül)?
Ezt a "vizet kell szájban tartani" trükköt biztos egy pasi találta ki, aki így akarta elhallgattatni egy kis időre a feleségét.
Én amikor megpucolom és levágom a 2 végét, akkor hideg folyó vízben lemosom és úgy vágom fel.
Kontaktlencse:)
Amúgy, próbáltam már mindenféle módszert, van hogy 10 kg hagymát is fel kell kockáznom, de ez hagyma függő. Van hogy 10 kg-tól se sírok, van hogymár a második hagymától elkezdek. Még olyan is volt, hogy a metélőhagyma elkezdett megríkatni.
Amúgy, ha hideg a hagyma, akkor kevésbé ríkat, mivel az illóanyagok nem oldódnak ki olyan gyorsan szeleteléskor, illetve fontos az éles kés, hogy ne roncsolja annyira.
2 dolgot érdemes kombinálni.
Az egyik alap feltétel a borotva éles kés. Átlag "háztartási késsel" bármivel próbálkozhatsz, csípni fog.
A másik a huzat. Nyiss ablakot, vagy állíts oda ventilátort, a lényeg, hogy még a munkaasztal magasságába elfújja tőled az illóolajokat.
Akár azt is kipróbálhatod, hogy csak a szádon lélegzel, és kilégzésnél mindig a vágódeszka irányába fújsz, ez is ér valamit.
És ne hajolj a hagyma fölé! Ne egyenesen fölötte legyen a fejed.
A megpucolt, félbevágott hagymákat először folyóvíz alatt jól leöblítem, majd jeges vízben áztatom egy kis ideig.
utána simán megy a felvágása, persze igaz az éles kés, ami teljesen átéri a félbevágott hagymát.Először hosszirányban vágom nagyon milliméterre egymás mellett a vágásokat, majd egy gyors fordítás a hagymával és mehet a haránt szeletelés, szintén nagyon vékonyan.
"Sírni csak a a győztesnek szabad":)
A deszka alá mindig teszek viledát, így stabilan áll, nem csúszkál a konyhapulton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!