Szerintetek jó ha ezt főzöm?
14 vagyok és szeretném meglepni anyáékat egy ebéddel.Arra gondoltam, hogy sajtkrémlevest csinálok rántott vagy sült csirkecombbal rizibizivel és egy kis tartár mártással.
Szerintetek ez jó? Vagy valaki tud jobb ötletet, ami nem olyan nagyon pénzigényes? Előre köszönöm a válaszokat!:)
14/L
Ha a csirkecombot egyben sütöd (tehát a hús rajta van a csonton), akkor a sütőt javaslom, sokkal egyszerűbb ott jól megsütni, mint serpenyőben, vagy mint rántani (mert nehezen sül át, és az meg nem túl jó, amikor véres marad a hús a csont mellett). Ha a sütőben sütöd, akkor annyit kell tenned, hogy kivajazol egy tepsit, vajat összekeversz sóval és egy-két zöldfűszerrel (mondjuk kakukkfűvel vagy amivel szereted), és ezt a fűszeres vajat betuszkolod a bőr alá, a maradékkal bekened kívülről, aztán berakod őket a tepsibe, és mehet a sütőbe. Aztán kb. 20-30 perc múlva megfordítod őket (amikor már van szép színük, de nem égtek még meg :) ), és mehet újra kb. annyi ideig a sütés. Köretnek szerintem a sima párolt zöldség (lehet mondjük borsó, vagy brokkoli vagy karfiol, vagy ezek keveréke is akár, ahogy tetszik, használhatsz bármilyen mirelit zöldséget) jobb, mint a rizi-bizi, szerintem a rizs jobban passzol az olyan kajákhoz, aminek van szaftja/mártása/szósza, a tartármártás meg egy merénylet lenne a csirkével szemben. :D
Sok sikert, drukkolok, hogy jól sikerüljön! :)
Nem rossz, de kicsit valtoztatnek az alapotleten.
A sajtkremleves szuper, de csak ha nem porbol van, mert az szornyu, arra nem is erdemes kolteni.Ha rendes sajtbol csinalod, az isteni finom, de koltsegesebb. Ha nem fer bele a keretbe, keszithetsz helyette brokkolikremlevest tejszinnel, sajttal, feherborssal vagy paradicsomlevest szinten sajttal, bazsalikommal. Mindketto egyszeru.
Foetelnek a rizibizi nagyszeru. Hus kerdeseben en inkabb csirkemellszeleteket sutnek siman serpenyoben, tennek ra egy vekony paradicsomszeletet, konzerv ananaszszeletet vagy barackszeletet, amelyik a legszimpatikusabb es reszelnek ra sajtot, amit raolvasztok talalasnal. Melle tartar is megfelel, de inkabb egy kis uborka vagy paradicsomsalatat kinalnek.:) sok sikert, barmit is valasztassz, ird meg, hogy sikerult.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!