Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hát már elegem van. Harmadszor...

Hát már elegem van. Harmadszor főzöm meg a 10 tojást kaszinónak. Egyszerüen nem jön le a héja, nem jön ki a sárgája, mit tegyek? Szét vannak trancsirozva.

Figyelt kérdés
2014. jan. 11. 16:00
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Van ahol azt irják, hogy hosszában vágjuk ketté. Én a kupakját próbáltam lekapni, és ott kinyerni a sárga golyót, de akkor hogy lesz olyan magas, és hatalmas, mint a bolti?
2014. jan. 11. 16:03
 2/11 anonim ***** válasza:

Nyugi !!!

tegyél sót a főző vizbe

Amikor megfőtt akkor engedj rá jó hideg vízet ,majd ne egyböl feltörd a tojásokat mindegyiket csak kicsit törd meg tedd vissza , a vízbe és 5 percig hagyd úgy után simán lejön a héja : régi Vipes trükk .

2014. jan. 11. 16:05
 3/11 anonim ***** válasza:

Friss tojást főzz meg. Ha megfőtt, tedd azonnal hideg vízbe.

A sárgáját kaszinótojáshoz úgy is össze szokás törni. Nem kell egyben kijönnie.

2014. jan. 11. 16:07
 4/11 anonim ***** válasza:

A kaszinótojást ereditileg félbe vágják :

Ha magasat szeretnél mint a bolti akkor amikor megfött és levágtad a tetejét : kiskanálal szépen kitudod kaparni a sárgáját :

Szépen meglehet csinálni a félbe vágotatt is . a tölteléket nyomózsákkal nyomd bele .

2014. jan. 11. 16:08
 5/11 A kérdező kommentje:
Kész van. Egész jó lett. Jól összeszobrászkodtam, és leöntöttem a salátaágyon a tartárral. Nem is látszanak a hibák. Egész jó lett.
2014. jan. 11. 17:23
 6/11 anonim ***** válasza:

Fénykép van róla ? Ha ígen küld el nekünk.

Végül ,hogy szeted le tojáshéját?

2014. jan. 11. 17:30
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha nagyon friss a tojás, akkor a fenti praktikák nem fognak beválni, azokhoz azért pár naposnak kell lennie a tojásnak. Ilyen esetben sajnos kicsit mindenképp megsínylik a hámozást.

Ha már néhány napos a tojás, akkor jó módszer, ha jó sós vízben főzöd meg, főzés közben megkocogtatod. Utána rögtön hideg, folyó vízben hűtöd, kicsit megtöröd néhány helyen, hogy alá folyjon a víz, áztatod pár percet.

De ha nagyon friss, akkor tényleg csinálhatsz vele bármit.

2014. jan. 11. 17:38
 8/11 anonim ***** válasza:

A kaszinóhoz mindenképpen félbevágva kell kivenni a sárgáját, majd úgy visszatölteni elkészítve púposra.

A lényeg, hogy a végén összejött, és mutatós is lett :)

2014. jan. 11. 18:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát sajnos kaszinót tudok csinálni, de fényképet feltenni nem. Öreg vagyok, és szőke nő. Nincs okos telefonom, csak buta. Én lefényképeztem, mert arra még képes a telefon, de továbbitani képtelen Ő is és én is.
2014. jan. 11. 18:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Aranyos az önirónikus válaszod :) De, ha elég "öreg "vagy, emlékszel egy egynyári slágerre is a "nem mind szőke ", de lehet hogy én is rosszul idézem.JÓmagam is igencsak béna vagyok az a különféle flikk-flakkokhoz, de nem adom fel XD)Én még egy linket sem tudok idemásolni, így csak a saját kútfőmből írok mindent, remélem, azést van, akinek hasznára.

üdvözöl: egy öreg letojt barna tyúk.

ui: nálunk a helyi újságban így hirdetik a barna tyúkanyókat, amelyek még lehet használni valamire.... XD))

2014. jan. 12. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!