Honnan tudom, hogy ehető-e a kolbász héja?
Ha simán lehúzható, akkor gondolom nem ehető. De pl. egy lángolt kolbásznál csak darabokban tudom lehúzni. A csomagoláson semmi tájékoztató ezügyben. Megsütöttem, de nem úgy nézett ki, mint amiről leolvadt a műanyag :-)
Nem kéne erről tájékoztatni a vevőket? Van ezt egyszerűen eldönthető kérdés? Nem tudom milyen egy műanyag íze, szóval íz alapján nem tudom eldönteni :-)
A füstölt(lángolt, paraszt, lecsó, stb.) kolbászok kivétel nélkül természetes, vagy legalábbis emészthető béllel készülnek.
Tipp a héj lehúzására:
Mártsd néhány másodpercre (langyos) vízbe a kolbászt, fél-egy perc múlva a "kabát" egyben szépen lehúzható.
Én mindig egy egyszerű elvet követek.
Amiről könnyedén le lehet húzni a héját (nem darabokban szakad le) arról le is kell, amiről nem, azt meg lehet enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!