Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebből a fasírtszerűségből...

Ebből a fasírtszerűségből lesz valami ehető végeredmény?

Figyelt kérdés

csináltam egy sima fasírt alapot, kevertem bele reszelt krumplit, a tepsi alját kikentem margarinnal, a tetejére pedig chips-re hasonlító krumpliszeleteket tettem. utóbbit igazából a kiszáradástól való megóvás miatt.


na most. szerintetek ebből értékelhető ebéd születik, vagy már most temessem az összes hozzávalóra kiadott pénzemet? :)


csináltatok már hasonlót? ha igen, mi a tuti recept egybesült fasírtra?

köszi a válaszokat


2013. febr. 16. 14:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Stefánia:

Meggyúrod a fasírtot ahogyan szoktuk, szoktad, kb. a felét a kizsírozott zománcos tepsiben szépen hosszába kb. 2 cm vastagon, kb. 10 cm széles sávban elsímogatod. Erre szoktuk sorba rakni (hosszába egymás után) a főtt tojásokat (vagy a bőrétől megfosztott egy szál füstölt kolbit), a fasírthús másik felével szépen beborítod, úgy, hogy lehetőleg mindenhol fedje a husi a tojásokat.

Felvert tojás sárgájával szépen, alaposan körbekened, és bedugod a forró sütőbe!

Sülés közben néha-néha meglocsolod a tetejét, oldalát zsírral, ez megakadályozza (mivel bekented tojással = kötőanyag), hogy a husid kirepedjen.


Ez a hagyományos. Persze, ha karikára szelt krumplival borítod, az is megakadályozza, hogy kiszáradjon, de arra is figyelj, hogy valóban meg is süljön.

A belereszelt nyers krumpli csak kiadósabbá teszi, szerintem biztosan nem rontja el.


Ha még bent van a sütőben, locsolgasd olvadt zsírral, rásegít a sülésre.

2013. febr. 16. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

jaaaj, köszi a megnyugtatást :) már egy ideje benn van, 45 percig mindenképp sütni szeretném, a többit meglátjuk. 30 percig sütöttem normál módon, most az utolsó 15re légkeverésesre váltottam.

eléggé bugyborékol a zsír a tetején, remélem nem szárad ki.

ha letelt az ideje, megnézem, max visszadugom, ha nyers maradt.

2013. febr. 16. 15:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Egy villát vagy fogpiszkálót szúrj bele, meglátod, hogy a belseje mennyire sült meg, ha ott már kész, akkor elég hogy a külseje szépen megpiruljon. Biztosan fincsi lesz.
2013. febr. 16. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!