Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilveszterre nekem - aki nem...

Szilveszterre nekem - aki nem tud sütni - össze kellene dobnom valami sós sütit. Ötletek? Legyen egyszerű, de ehető :D

Figyelt kérdés

2012. dec. 30. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél mélyhűtött levelestésztát. Kiolvasztod (hagyd magától kiolvadni), kinyújtod lisztes deszkán, csíkokra vágod pizzavágóval vagy derelyevágóval, megszórod a tetejét reszelt sajttal, esetleg szezámmaggal, köménnyel, mákkal, hántolt napraforgóval, kisütöd közepes fokon nagyjából 10-15 percig, vagy ameddig enyhén megpirul.
2012. dec. 30. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első jól írja, szerintem is vegyél készen tésztát.

Csak kóstold meg előtte nyersen, mert van, amelyik nagyon sótlan.

Szóval mikor szórod ezekkel a dolgokkal a tetejét, akkor egy nagyon pici sóval is megszórhatod ha kell.


Csak ennyit akartam hozzátenni. :)

2012. dec. 30. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a problémám, nem tudok sósat sütni, de nem ehetek leveles tésztát, mert laktóztartalmu. Én is várom az egyszerü ötleteket.
2012. dec. 30. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem ez a receptem van:


SAJTOS RÚD


1.


30 dkg liszt

15 dkg margarin

Ezt tálban összemorzsoljuk


2.


Só (ízlés szerint)

1 tojás sárgájába belekeverünk 2dkg élesztőt és a liszthez

öntjük

10 dkg reszelt sajtot teszünk hozzá és annyi tejfölt, hogy jól

gyúrható tésztánk legyen.



1 órát pihentetjük.

1cm vastagra nyújtjuk.

Tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

Kb. 1,5cm széles rudakat vágunk belőle.


Szalmasárgára sütjük.

2012. dec. 30. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, ha valakinek még van ötlete, szívesen várom holnap délutánig :)
2012. dec. 30. 21:02
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


Ezek mind nagyon egyszerűek és finomak. Az olyanokból, amik a képen elég nagyok (a csavart félék) lehet készíteni kisebbet is, pl. nem ilyen hosszúra hagyod, hanem kettévágod, illetve hosszában is elvágod, és vékonyabb lesz, ilyen kis rudacska formájú, mint a sajtos rúd. Ezeket képtelenség elrontani, még neked is. Ha csak szénné nem égeted, de az meg csak odafigyelés kérdése. Tészta kiolvaszt, kinyújt, megken, megszór, csavargat, sütőbe bedug, kivesz, megesz. Ennyi. BÚÉK!


(Ha a fent linkelt mennyiség nem lenne elég, ez a levelestészta főoldala a nosalty-n, még rengeteg variációt találhatsz rá - édeset is, ha később kedvet kapnál a sütögetéshez a sikerélmény után - jó böngészést: [link]

2012. dec. 31. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!