Szilveszterre nekem - aki nem tud sütni - össze kellene dobnom valami sós sütit. Ötletek? Legyen egyszerű, de ehető :D
Az első jól írja, szerintem is vegyél készen tésztát.
Csak kóstold meg előtte nyersen, mert van, amelyik nagyon sótlan.
Szóval mikor szórod ezekkel a dolgokkal a tetejét, akkor egy nagyon pici sóval is megszórhatod ha kell.
Csak ennyit akartam hozzátenni. :)
Nekem ez a receptem van:
SAJTOS RÚD
1.
30 dkg liszt
15 dkg margarin
Ezt tálban összemorzsoljuk
2.
Só (ízlés szerint)
1 tojás sárgájába belekeverünk 2dkg élesztőt és a liszthez
öntjük
10 dkg reszelt sajtot teszünk hozzá és annyi tejfölt, hogy jól
gyúrható tésztánk legyen.
1 órát pihentetjük.
1cm vastagra nyújtjuk.
Tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Kb. 1,5cm széles rudakat vágunk belőle.
Szalmasárgára sütjük.
Ezek mind nagyon egyszerűek és finomak. Az olyanokból, amik a képen elég nagyok (a csavart félék) lehet készíteni kisebbet is, pl. nem ilyen hosszúra hagyod, hanem kettévágod, illetve hosszában is elvágod, és vékonyabb lesz, ilyen kis rudacska formájú, mint a sajtos rúd. Ezeket képtelenség elrontani, még neked is. Ha csak szénné nem égeted, de az meg csak odafigyelés kérdése. Tészta kiolvaszt, kinyújt, megken, megszór, csavargat, sütőbe bedug, kivesz, megesz. Ennyi. BÚÉK!
(Ha a fent linkelt mennyiség nem lenne elég, ez a levelestészta főoldala a nosalty-n, még rengeteg variációt találhatsz rá - édeset is, ha később kedvet kapnál a sütögetéshez a sikerélmény után - jó böngészést: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!