Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézes kalács szeretnék sütni?

Mézes kalács szeretnék sütni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék mézes kalácsot sütni ,valami fincsit és másnapra meg is puhulna ,mert sütöttem de mindig 1-2 hét kellet hogy meg puhuljon miért????Nagyon köszönöm a receptet ...
2009. dec. 3. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

a mézeskalács recept: (ennek én csak a feléből szoktam, mert ez nagy adag)

80 dkg liszt

30 dkg porcukor

5 dkg margarin

2 evőkanál szódabikarbóna

1-2 evőkanál kotányi mézeskalács fűszerkeverék

4 evőkanál méz

csipet só

4 egész tojás

összedolgozzuk kézzel, majd 1 órát hűtőbe tesszük. ne ijedj meg, ha az összegyúrás során nagyon a kezedre ragad a massza és nehéz vele dolgozni, mert a hűtőben megdermed és utána könnyen lehet vele majd dolgozni, nyújtani.

hűtőből kiveszed, kinyújtod, mintákat szaggatsz, és én sütőpapíron szoktam kisütni olyan 20-25 perc alatt. hagyjál elég helyet a minták között, mert dagadni fog egy kicsit, nehogy összeragadjanak.

cukormáz a tetejére:

1 tojásfehérjéhez 15-20 dkg porcukor, tésztaszerű massza legyen belőle.jól összekeverni, és nejlonzacskóba töltöm, aminek az egyik sarkát nagyon kicsit kivágom. akkor lesz szép a máz és akkor tudsz szép mintákat rajzolni, ha pont megfelelő a máz állaga, vagyis se nem túl folyós de se nem túl kemény. túl folyós, ha a zacskóból kifolyik magától, illetve szétfolyik a mézeskalácson. ekkor tegyél még hozzá porcukrot. ha túl kemény/sűrű a massza, tegyél még hozzá egy kevés vizet.

ez egy jó recept,azért szeretem, mert már egyből nagyon puha, ehető lesz a mézeskalács, nem kell hetekig zacskóban puhítani, mint más recepteknél. viszont sokáig el is áll a süti.

ha karácsonyfára is szeretnél akasztani majd díszként, sütés előtt ne felejts el szívószállal vagy valami mással lyukakat tenni a sütibe.

majd írd meg milyen lett. tavaly én karácsony előtt 3 szor is sütöttem mert nagyon "párolgott" :) + ajándékba is vittem.

2009. dec. 3. 14:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen és meg fogom íri ,hogy ,hogy sikerült .Köszike.
2009. dec. 3. 14:43
 3/9 A kérdező kommentje:
A sütit mielőtt meg sütöd nem kell meg kenni a tetejét ,tojás fehérjével??
2009. dec. 3. 14:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Ami nagyon fontos, a kész mézeskalácsot tedd lezárható edénybe, egy fél almát tegyél mellé, és nem keményedik meg!!!
2009. dec. 3. 15:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne haragudj,de most nem találom a receptet,majd megkeres és akkor leírom Neked!

Mi évek óta ezt csináljuk és mindig,mindenkinél nagy sikert aratott eddig:) Idén viszek is az osztályba majd,mindenkinek egyet az utolsó nap szünet előtt.

Nem tudom Te milyet csináltál,de nekünk mindig puha,ahogy kivesszük a sütőből onnantól amíg el nem fogy puha:)

15/L

2009. dec. 3. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia

az első vagyok, én nem szoktam a tetejét semmivel sem megkenni. a fehér mázt pedig akkor teszem rá amikor kihűlt már a mézeskalács.

15:12-hez köszi a kiegészítést, ez tényleg fontos mozzanat amit én kihagytam :)

2009. dec. 3. 15:26
 7/9 A kérdező kommentje:
Szombaton vesz a párom Mézet és ki is próbálom .Köszönöm.
2009. dec. 3. 16:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Meg csináltam,vagyis sütöttem és igen sikerült és nagyon finom lett.Köszönöm ,Köszönöm.Nagyon jó lett és még 1 szer köszönöm .
2009. dec. 6. 19:14
 9/9 anonim ***** válasza:
nagyon szívesen :)
2009. dec. 7. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!