Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kalácsot szeretnék sütni,...

Kalácsot szeretnék sütni, ismertek finom kalács recepteket?

Figyelt kérdés
2009. márc. 18. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
2009. márc. 18. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

Almás-krémes sütemény



Hozzávalók:



A tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, kis tejföl A krémhez: 1 liter tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin A töltelékhez: 1 kg alma lereszelve, 20 dkg cukor, 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítési idő: 2 óra


Nehézségi fok: közepes



Elkészítés:



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és négy lapot sütünk belőle.


A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel.


Kikeverjük a margarint a cukorral, majd ha puding kihűlt, hozzáadjuk a cukros margarint, és jó habosra kikeverjük.


A töltelékhez az almát a fahéjjal és a cukorral megpároljuk, majd a kész lapokat megtöltjük úgy, hogy az 1. lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. lapot erre tesszük az almát, majd a 3. lapot rátesszük és erre a maradék krémet kenjük, végül befedjük a 4. lappal.


A tetejére porcuktor hintünk.


Először a krémet készítettem el, és az almát pároltam meg, hogy kihűljön mire megsülnek a lapok.

2009. márc. 18. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Kókusz szelet :



Hozzávalók:



Tészta:30dkg liszt,1/2cs sütőpor,2ek kakaópor,15dkg porcukor,1tojás, 15dkg margarin Töltelék:6db tojásfehérje,20dkg porcukor,20dkg kókuszreszelék Krém:6tojás sárgája,3ek liszt,3dl tej,4cs van.cukor,25dkg margarin, 20dkg porcukor, csoki reszelék

Elkészítési idő: 1,5 óra


Nehézségi fok: közepes



Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük,

majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni,

akkor tegyünk bele 2-3ek tejet.

A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot és jól elkeverjük.

A kókuszt is belekeverjük.

A két cipót vékonyra kinyújtjuk a tepsit kikenjük margarinnal és beleterítjük

az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket, beterítjük a másik lappal.

Közepes lángnál 20percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krém készítése: a tejet elkeverjük a tojás sárgákkal, a van.cukorral, liszttel,

és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral elkeverjük ,a kihűlt krémet hozzáadjuk, és csomómentesre

eldolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, csoki reszelékkel

megszórjuk.(a közepe olyan lesz mint a bonty csoki)

2009. márc. 18. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
44%

Linzer



Hozzávalók:



50 dkg liszt, 25-25 dkg vaj és cukor, 4 tojássárgája, reszelt citromhéj - a tetejére: 1 tojás - a töltéshez: 20 dkg barack- vagy meggydzsem

Elkészítési idő: 30 perc


Nehézségi fok: nagyon könnyű



Elkészítés:


Elkészítés:

A lisztet szitáld egy mély tálba. Add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat. A puha vajjal meg a tojássárgájákkal gyúrd össze. Ha esetleg túl keménynek bizonyulna, egy-két kanálnyi tejföllel lazítsd.

A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órára tedd a hűtőbe pihenni. Azután lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra és egy közepes méretű, cakkos szélű kiszúróval szúrd ki: ugyanannyi sima, mint lyukas közepű korongot.

A kiszúrt tésztadarabokat sorakoztasd sütőpapírral borított tepsire. A lyukas közepűeket kend meg felvert tojással, esetleg szórd meg gorombára vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süsd szép aranysárgára. Ha kihűlt, dzsemmel kettőt-kettőt – egy simát és egy diósat – ragassz össze.

2009. márc. 18. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
44%

Csirketorta


Hozzávalók:



80 dkg csirke- vagy pulykamellfilé ízlés szerint só őrölt fehérbors 10 dkg liszt 4 db tojás 15-15 dkg reszelt trappista és füstölt sajt 20 dkg szeletelt bacon 15 dkg szeletelt sonka 2 dl tejföl

Elkészítési idő: 1 óra


Nehézségi fok: közepes



Elkészítés:


A mellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a reszelt sajtok keverékében megforgatjuk. Egy kerek tortaformát a szalonnával kibélelünk, a bundázott hússzeleteket a sonkával felváltva belerétegezzük. Tejföllel meglocsoljuk, sütőben közepes lángon 1 órát sütjük. Friss salátával, savanyúsággal kínáljuk.

2009. márc. 18. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
44%

csoki gombóc



Hozzávalók:



-2,5 deci tej -3 tojássárgája -1 kikapart vaníliarúd -7,5 dkg cukor -15 dkg étcsokoládé -2 deci tejszín -1 teáskanál kakaópor

Elkészítési idő: 30 perc


Nehézségi fok: könnyű



Elkészítés:


A tejet felforralom, a tojássárgáját a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverem, majd a forró tejet állandó kevergetés közben a tojásos masszához öntöm, és az egészet összemelegítem. A csokoládét 3 evőkanál tejszínnel a gőz fölött folyamatosan kevergetve felolvasztom, és a kakaóporral együtt a tojásos masszához öntöm, majd az egészet jól elkeverem. Az édes krémet 1 órára a hűtőbe teszem. A maradék tejszínt felverem, és azzal díszítem a krémből fagyiskanállal kivájt csokigolyókat. Ha pár óráig mélyhűtőben tárolom, akár csokoládéfagyiként is kínálhatom.

2009. márc. 18. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!