Kalácsot szeretnék sütni, ismertek finom kalács recepteket?
Almás-krémes sütemény
Hozzávalók:
A tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, kis tejföl A krémhez: 1 liter tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin A töltelékhez: 1 kg alma lereszelve, 20 dkg cukor, 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítési idő: 2 óra
Nehézségi fok: közepes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és négy lapot sütünk belőle.
A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel.
Kikeverjük a margarint a cukorral, majd ha puding kihűlt, hozzáadjuk a cukros margarint, és jó habosra kikeverjük.
A töltelékhez az almát a fahéjjal és a cukorral megpároljuk, majd a kész lapokat megtöltjük úgy, hogy az 1. lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. lapot erre tesszük az almát, majd a 3. lapot rátesszük és erre a maradék krémet kenjük, végül befedjük a 4. lappal.
A tetejére porcuktor hintünk.
Először a krémet készítettem el, és az almát pároltam meg, hogy kihűljön mire megsülnek a lapok.
Kókusz szelet :
Hozzávalók:
Tészta:30dkg liszt,1/2cs sütőpor,2ek kakaópor,15dkg porcukor,1tojás, 15dkg margarin Töltelék:6db tojásfehérje,20dkg porcukor,20dkg kókuszreszelék Krém:6tojás sárgája,3ek liszt,3dl tej,4cs van.cukor,25dkg margarin, 20dkg porcukor, csoki reszelék
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: közepes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük,
majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni,
akkor tegyünk bele 2-3ek tejet.
A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot és jól elkeverjük.
A kókuszt is belekeverjük.
A két cipót vékonyra kinyújtjuk a tepsit kikenjük margarinnal és beleterítjük
az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket, beterítjük a másik lappal.
Közepes lángnál 20percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém készítése: a tejet elkeverjük a tojás sárgákkal, a van.cukorral, liszttel,
és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral elkeverjük ,a kihűlt krémet hozzáadjuk, és csomómentesre
eldolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, csoki reszelékkel
megszórjuk.(a közepe olyan lesz mint a bonty csoki)
Linzer
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25-25 dkg vaj és cukor, 4 tojássárgája, reszelt citromhéj - a tetejére: 1 tojás - a töltéshez: 20 dkg barack- vagy meggydzsem
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: nagyon könnyű
Elkészítés:
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy mély tálba. Add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat. A puha vajjal meg a tojássárgájákkal gyúrd össze. Ha esetleg túl keménynek bizonyulna, egy-két kanálnyi tejföllel lazítsd.
A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órára tedd a hűtőbe pihenni. Azután lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra és egy közepes méretű, cakkos szélű kiszúróval szúrd ki: ugyanannyi sima, mint lyukas közepű korongot.
A kiszúrt tésztadarabokat sorakoztasd sütőpapírral borított tepsire. A lyukas közepűeket kend meg felvert tojással, esetleg szórd meg gorombára vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süsd szép aranysárgára. Ha kihűlt, dzsemmel kettőt-kettőt – egy simát és egy diósat – ragassz össze.
Csirketorta
Hozzávalók:
80 dkg csirke- vagy pulykamellfilé ízlés szerint só őrölt fehérbors 10 dkg liszt 4 db tojás 15-15 dkg reszelt trappista és füstölt sajt 20 dkg szeletelt bacon 15 dkg szeletelt sonka 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi fok: közepes
Elkészítés:
A mellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a reszelt sajtok keverékében megforgatjuk. Egy kerek tortaformát a szalonnával kibélelünk, a bundázott hússzeleteket a sonkával felváltva belerétegezzük. Tejföllel meglocsoljuk, sütőben közepes lángon 1 órát sütjük. Friss salátával, savanyúsággal kínáljuk.
csoki gombóc
Hozzávalók:
-2,5 deci tej -3 tojássárgája -1 kikapart vaníliarúd -7,5 dkg cukor -15 dkg étcsokoládé -2 deci tejszín -1 teáskanál kakaópor
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítés:
A tejet felforralom, a tojássárgáját a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverem, majd a forró tejet állandó kevergetés közben a tojásos masszához öntöm, és az egészet összemelegítem. A csokoládét 3 evőkanál tejszínnel a gőz fölött folyamatosan kevergetve felolvasztom, és a kakaóporral együtt a tojásos masszához öntöm, majd az egészet jól elkeverem. Az édes krémet 1 órára a hűtőbe teszem. A maradék tejszínt felverem, és azzal díszítem a krémből fagyiskanállal kivájt csokigolyókat. Ha pár óráig mélyhűtőben tárolom, akár csokoládéfagyiként is kínálhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!