Miért nem tudok egy kenyérsütő géppel finom lyukacsos, kalács-szerű kenyeret sütni?
Így készül a nagyon finom, lyukacsos és pehelykönnyű kenyér egy egy keverőlapátos kenyérsütő gépben:
Sorrendben: 2,25 dl víz, 1 kiskanál só, 1/4 kiskanál cukor, egy púpozott kiskanál házizsír /vagy kacsazsír/majd 58 dkg.liszt /BL50/, a tetejére pedig 1/4 csomag friss élesztő és rá még 3-4 evőkanál kefír. Mikor az első keverést befejezte, nézd meg a kenyértésztát, illetve már közben is, nem kell-e még egy pici kefír hozzá. Nagyon finom kenyeret kaptok. A legerősebb fokozaton sütöm /ropogós finom héja lesz.../ A géphez adott recept /szerintem/ egy madárfüttyöt sem ér!
Sajnos nem egyformánn dolgoznak a különböző kenyérsütő gépek ezért a különbség a minőség között.
A következő dolgok segíthetnek:
-liszt átszitálálása
-frissen őrőlt liszt
-szódabikarbóna
-megfelelő nedvesség arány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!