Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem tudok egy kenyérsütő...

Miért nem tudok egy kenyérsütő géppel finom lyukacsos, kalács-szerű kenyeret sütni?

Figyelt kérdés
Elromlott az egy keverőlapátos kenyérsütőm, amivel gyönyörű lyukacsos, pehelykönnyű kenyeret tudtam sütni. A mostani két keverőlapátos és ugyanazt, ugyanúgy teszem bele, mint a korábbiba, a kenyér mégis "sűrűbb". Pedig milyen büszke voltam a lyukacsos kenyérre...
2009. márc. 28. 21:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A keverőlapátokhoz nem tudok hozzászólni, azt viszont tudom hogy szüleim kefírt raknak a tésztába, és valami szuper szokott lenni. Próbáld ki...:-)
2009. márc. 28. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Bocs! Azt nem írtam, hogy én MINDIG kefírrel készítem a kenyeret. De az egy keverőlapátossal lyukacsos volt, a mostani két keverőlapátossal meg nem. Amúgy ízre ugyanolyan finom, de nem "repül"
2009. márc. 28. 21:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok (mert nincs ötletem). Leírnátok nekem ezt a kenyérreceptet. Nekem egy lapátos sütőm van, de nem kefíres receptem, és mindig olyan sűrű, tömör a tésztám. Már nem is sütöttem ezért régen kenyeret.
2009. márc. 29. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Így készül a nagyon finom, lyukacsos és pehelykönnyű kenyér egy egy keverőlapátos kenyérsütő gépben:

Sorrendben: 2,25 dl víz, 1 kiskanál só, 1/4 kiskanál cukor, egy púpozott kiskanál házizsír /vagy kacsazsír/majd 58 dkg.liszt /BL50/, a tetejére pedig 1/4 csomag friss élesztő és rá még 3-4 evőkanál kefír. Mikor az első keverést befejezte, nézd meg a kenyértésztát, illetve már közben is, nem kell-e még egy pici kefír hozzá. Nagyon finom kenyeret kaptok. A legerősebb fokozaton sütöm /ropogós finom héja lesz.../ A géphez adott recept /szerintem/ egy madárfüttyöt sem ér!

2009. márc. 29. 19:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon köszönöm neked!
2009. márc. 30. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Sajnos nem egyformánn dolgoznak a különböző kenyérsütő gépek ezért a különbség a minőség között.


A következő dolgok segíthetnek:

-liszt átszitálálása

-frissen őrőlt liszt

-szódabikarbóna

-megfelelő nedvesség arány

2009. márc. 30. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Remélem az általam leírt recept szerint igazán finom kenyeretek lett. Akinek igen, kérem jelezze!
2009. márc. 31. 14:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!