Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet finom liszt...

Hogyan lehet finom liszt nélkül jó minőségű kenyeret sütni kenyérsütő géppel?

Figyelt kérdés
Légyszi bevált recepteket írjatok, ne címeket, ahol egy csomó recept van, de senki sem tudja melyikből mi sül ki...
2009. jan. 23. 23:35
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem finom lisztből akkor miből? Kenyérliszt..? Komolyan érdekelne, ha csak kérdező nem a teljesen lisztmentes kenyérre gondolt, ami szintén érdekelne..;)
2009. jan. 23. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

A finomliszten (ami BL55 néven fut) kívül rengeteg féle liszt létezik! Kenyérliszt, kukoricaliszt, rozsliszt, teljes kiörlésű lisztek tömkelege, graham liszt, tönkölyliszt stb. (Teljesség igénye nélkül)

Bármiből sütnék, csak a bl55ne kellene bele! Érted?

2009. jan. 24. 00:20
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
Vannak kenyérlisztek a boltokban,azokhoz már csak élesztő és víz kell,BL55 nem.
2009. jan. 24. 01:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, értem.

Elnézést, hogy belekérdezek a kérdésedbe, de tudható, mi az oka, hogy másféle lisztet szeretnél a kenyérbe? Recepttel (kipróbálttal) nem tudok segíteni, mert én mindig teszek kicsi finomlisztet a teljes kiőrlésű kenyereimbe is, hogy ne legyenek full kemények+ gép nélkül sütök a sütőben.:)

2009. jan. 24. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Helló!

Ez az én bevált receptem, mindig sikerül. Ez egy alaprecept, ami fehér lisztból készült, aztán azzal helyetesíted amivel akarod. Én is mindigebből ügyeskedek.

Szóval:

75 dekás kenyér: 1 mérőedény langyos víz

2 kismérő só

1 kismérő cukor

0,5 kg liszt- ebből 2-3 ek tönköly, vagy rozs vagy akármi más, többi fehér sima liszt. Nem kell semmi faxni, a teszkós liszt is jó,

1 és negyed kismérő szárított élesztő

és ami a legfontosabb: 2 nagymérő búzasikér. A búzasikért nagyobb boltokban lehet megvenni, ott keresd, ahol a liszt, zabpehely, puffasztott rizs, lenmag ilyesmik vannak. Én ilyenkor szoktam belerakni a magokat is. Én lenmagot, tökmagot rakok bele, de ezt nem muszály.

A gépbe alulra kell tenni a folyékony dolgot, jelen esetben a vizet, tetejére a többit, legtetejére az élesztő.

Fehér kenyér progin sütöm. Tapasztalatom, hogy ha teljes örlésű vagy akármilyen más liszt több mint tíz deka, akkor nem süti meg a gép normálisan. Akármit csinálsz is. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy csak dagasztasz, és sütőzacsiban megsütöd a kenyeret a sütőben.

Másik finom receptem: Tejes -vajas kenyér

3 dl tej

2 teáskanál só

1 teáskanál cukor

5 dkg vaj

50 dkg liszt

1 csomag szárított éleszt

2nagymérő sikér

Szóval amint írtam, kiválthatod a fehér lisztet tönkölyre vagy amire akarod teljes egészében, de nem fogja megsütni a gép, én már többször ráfaragtam. Hiába csináltam a teljes őrlésű programon. sütőben, formára igazítva, gyönyörűen megsült, és nem volt az aljában az a hülye kráter sem a keverőlapáttól.

2009. jan. 24. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Megsütöttem az első recepted, de nem lett tökéletes. Az íze nem rossz, csak nagyon furán néz ki. Nem olyan, mint amikor szépen megkel egy tészta, hanem olyan, mintha valaki egy nagy csomót kötött volna a nyers tésztára, és úgy sütötte volna meg. Arra gondoltam, talán a mérőpohárral lehet a baj. Az enyém 2dl-es. Nem lehet, hogy a tiéd 3dl?
2009. jan. 25. 10:20
 7/10 A kérdező kommentje:

A kérdésbe kérdezőnek :-) :

Azért szeretném mellőzni a fehér lisztet, mert szülés után undorítóan dagadtra híztam. Szedtem a multivitaminokat, mert nem tudtam semmi gyümölcsöt-zöldséget megenni, ugyanis mindentől fájt a babám hasa. És mivel mindenki (orvos, gyerekorvos, védőnő) azzal cseszegetett, hogy egyek sok vitamint, nem maradt más megoldás. Így is rengeteget szenvedett a gyerekem is és én is, mire kinőtte a hasfájást.

Szóval dagadt lettem és nem érzem így jól magam! Sőt! Undorodomm attól amit a tükörben látok!

Ettől az érzéstől szeretném megóvni a lányom. Szeretnék minél egészségesebb ételeket tenni az asztalra, hogy azokat szokja meg, az legyen neki természetes, ne a vércukoremelő szénhidrátbombák. Reménykedek, hogy még rajtam is segíthet az életmód váltás, de NEKI A JÖVŐJE A TÉT! És az Ő jövőjéért én vagyok felelős!

2009. jan. 25. 10:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Én vagyok receptes. Júúúúúúúúúúúúj figyi tényleg a mérőpohár a ludas, enyém 300 ml, nem 200. Ne haragudj, hogy félrevezettelek, nem akartam elrontani a kenyeredet:(((((

Azért meg lehetett enni???

2009. jan. 26. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Gond egy szál se! :-) Meg lehetett enni, csak kicsit tömör-gyönyör volt. Meg nagyon hamar kiszáradt, pedig zacskóban tároltam....
2009. jan. 26. 15:07
 10/10 anonim válasza:
HEllo! Én kenyérlisztet szoktam használni. Receptet azért nem írok, mert valszeg az arányink enm elnnének ugyanazok:)
2009. jan. 26. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!