Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen "mártogatósokat"...

Milyen "mártogatósokat" ajánlotok?

Figyelt kérdés
Lesz egy kis ünnepség itthon, ahova a családot hívjuk meg, viszont nem tudunk annyi embert leültetni, és három fogásos vacsorával kínálni, így arra gondoltunk, hogy olyan picit piknikes-picit svédasztalos megoldást keresünk. Milyen kajákat javasoltok? Gondoltunk tatárbeefteakre, avokádókrém, tzatziki, húskrém..
2009. dec. 3. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
humusz (csicseriborsókrém). enyhén pirított szezámmaggal, citrommal, olívával isteni.
2009. dec. 3. 13:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Szupi! És akkor mit, hova? :-)
2009. dec. 3. 13:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Töltött tojás,francia sali,tejszínes tormakrémmel töltött sonkatekercs,sajtfalatkák megtűzdelve olivabogyóval,tojáskrém,sajttekercs,baconszalonnába tekerve sült csirkemáj,ecetes burgonyasali póréhagymásan,pici fasírtgolyócskák,kolbásszal töltött karalyszelet,egybesült hús.
2009. dec. 3. 14:00
 4/5 anonim ***** válasza:

humuszba nyers zöldséget lehet mártogatni vagy pirítósra tenni. csicseriborsót lehet konzervként kapni - én eddig a matchban vettem legolcsóbban.

én egyszer így csináltam egy recept alapján (így talán el tudod dönteni, nektek ízlene-e):

Humuszt készítettem a következő módon (a ch szénhidrát, és azért van ott, mert cukorbeteg vagyok, nektek ezzel nem kell foglalkozni):

265 g (konzerv) csicseriborsó (24,3 g ch/100 g), összesen 64,4 g ch

50 g szezámmag (9,4 g ch/100 g), összesen 4,7 g szénhidrát

1 gerezd fokhagyma (26,3 g ch), összesen 1 g ch

0,5 tk. köménymag

1/2 citrom leve

1/2 csésze víz.

A borsót lecsepegtettem, leszűrtem, majd összeturmixoltam a fentieket.

Tálaláskor megszórtam pirospaprikával, metélőhagymával és olívaolajjal.

2009. dec. 3. 14:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon jól hangzik!!! Köszi szépen!
2009. dec. 3. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!