Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a krumplisté...

Hogyan készítitek a krumplistésztát?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudok főzni,de szeretném elkészíteni,nagyon megköszönném ha röviden leírnátok,hogyan csináljátok,ki miket rak még bele.Köszönöm előre is.
2009. dec. 2. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hagymát pírítok olajon, ráteszem a megpucolt, feldarabolt krumplit, adok hozzá sót, pirospaprikát,és megfőzöm parikáskrumpliként. Aztán ha jól megfőtt, összetöröm. Főzök tésztát , összekeverem a kruplival,kis borsot teszek rá ízlés szerint,és kész!
2009. dec. 2. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Zsíron megpirítom a hagymát,pirospaprikát teszek rá és a kockára vágott krumplit. Közben kifőzök kockatésztát,és ha a krupli is megfőtt,összekeverem,és kicsit összesütöm.A krumplit nem töröm össze.
2009. dec. 2. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
3-4 személyre persze, ha jó étvágyú férfiak, akkor többet kell számítani egy negyed kilós csomag kockatészta, feltéve hogy nem akarsz gyúrni és én szemre csinálnám, de olyan 30 -40 dkg krumpli. A tésztát sós vízben megfőzöd. A krumplit is szintén sós vízben, majd villával összetöröd még melegen. 1 fej hagymát megpirítasz, hozzáteszel pirospaprikát és az összetört krumpliba belekevered,majd összekevered a tésztával és ízlés szerint megborsozod. (Van aki paprikás krumplival keveri a tésztát, de én ezt a változatot szeretem.)
2009. dec. 2. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Elöször fözök paprikás krumplit:

A krumplit meghámozom, összedarabolom.

Egy fej összevágott hagymát 1 evökanál zsiron vagy olajon megsütök halvány barnásra, belekeverek 1 evökanál pirospaprikát, meg a krumplit, ráöntök annyi vizet, hogy éppen csak ellepje, sózom és puhára fözöm.


A tésztát megfözöm:

fél kiló tésztához 3-4 liter vizet felforralok egy evökanál sóval, a tésztát beleteszem, takarékra kapcsolom a tüzhelyet, és idönként megkeverve megfözöm - vigyázz, mert könnyen kifut - leszüröm és egy nagyobb tálba rakom.

A krumplit összetöröm, de nem simára, a tésztához keverem.

Savanyuságot adok hozzá.

2009. dec. 2. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyik kedvenc ételem már milliószor készítettem :)


Először is feltesszük a krumplit héjában főni. (én fél zacskó tésztához olyan 4-5 szem krumplit szoktam, attól függ mekkorák). Majd egy másik edényben vizet forralunk és megfőzzük a tésztát. Amikor a krumpli félig kész van, olajon elkezdünk kockára vágott hagymát dinsztelni (ennyi tésztához egy nagyobbat)Mikor már üveges, megszórjuk pirospaprikával. A megfőtt krumplit megpucoljuk, villával összetörjük, hozzáadjuk a hagymához, majd a kifőtt tésztával jól elkeverjük. A végén még sózzuk, borsozzuk.


Remélem, tudtam segíteni. Sok sikert!

2009. dec. 2. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen,így már csak fog sikerülni,és ehető lesz :)) Nagyon szépen köszönöm mindenkinek
2009. dec. 2. 22:21
 7/8 igabcsy ***** válasza:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd pirospaprikát, borsot, sót, zúzott fokhagymát, és őröltköményt teszek bele. Rádobom az előzőleg megtisztított, és kb. 2x2x2 mm-es kis kockákra vágott burgonyát. Gyorsan fel lehet kockázni, és sokkal gusztábbak a kis kockák, mintha nagyra vágom és utólag pempősre nyomkodom. Annyi vizet teszek rá, hogy épp csak a tetejéig érjen, mert a kis kockák gyorsan megfőnek és úgy jó ha jó sűrű.

Közben sós vízben megfőzöm a fodros nagykocka tésztát, amit leszűrök, leöblítem hidegvízzel és összekeverem a krumplival.

2009. dec. 2. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindenki főzni szokta a krumplit? Na mi sütni szoktuk, úgy sokkal jobb:) A többi ugyanaz...
2009. dec. 3. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!