Hogyan készítitek a krumplistésztát?
Elöször fözök paprikás krumplit:
A krumplit meghámozom, összedarabolom.
Egy fej összevágott hagymát 1 evökanál zsiron vagy olajon megsütök halvány barnásra, belekeverek 1 evökanál pirospaprikát, meg a krumplit, ráöntök annyi vizet, hogy éppen csak ellepje, sózom és puhára fözöm.
A tésztát megfözöm:
fél kiló tésztához 3-4 liter vizet felforralok egy evökanál sóval, a tésztát beleteszem, takarékra kapcsolom a tüzhelyet, és idönként megkeverve megfözöm - vigyázz, mert könnyen kifut - leszüröm és egy nagyobb tálba rakom.
A krumplit összetöröm, de nem simára, a tésztához keverem.
Savanyuságot adok hozzá.
Egyik kedvenc ételem már milliószor készítettem :)
Először is feltesszük a krumplit héjában főni. (én fél zacskó tésztához olyan 4-5 szem krumplit szoktam, attól függ mekkorák). Majd egy másik edényben vizet forralunk és megfőzzük a tésztát. Amikor a krumpli félig kész van, olajon elkezdünk kockára vágott hagymát dinsztelni (ennyi tésztához egy nagyobbat)Mikor már üveges, megszórjuk pirospaprikával. A megfőtt krumplit megpucoljuk, villával összetörjük, hozzáadjuk a hagymához, majd a kifőtt tésztával jól elkeverjük. A végén még sózzuk, borsozzuk.
Remélem, tudtam segíteni. Sok sikert!
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd pirospaprikát, borsot, sót, zúzott fokhagymát, és őröltköményt teszek bele. Rádobom az előzőleg megtisztított, és kb. 2x2x2 mm-es kis kockákra vágott burgonyát. Gyorsan fel lehet kockázni, és sokkal gusztábbak a kis kockák, mintha nagyra vágom és utólag pempősre nyomkodom. Annyi vizet teszek rá, hogy épp csak a tetejéig érjen, mert a kis kockák gyorsan megfőnek és úgy jó ha jó sűrű.
Közben sós vízben megfőzöm a fodros nagykocka tésztát, amit leszűrök, leöblítem hidegvízzel és összekeverem a krumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!