Csukapörköltet, hogy szoktátok főzni?
Nem nagyon "szokás" nálunk, de ha mégis kellene, akkor:
először apróra vágott hagymából megcsinálnám a pörkölt alapot, beízesítve mindenféle fűszerrel, paradicsommal, amivel szeretjü. Majd a tejfölt/tejszínt a belekavart liszttel is ráhabarnám, és azzal is felfőzném, és a haldarabkákat csak azok után raknám bele. Ha ismét felforrt, kb. 5-8 perc múlva már szedném is le.
Pörköltalapot készítek, ugyanúgy, mint bármely más pörköltnél. a hagymát (kiló színhúsra vetítve 2 közepes )
finomra vágva megdinsztelem, sóval és pici vízzel teljesen pépesre főzöm fedő alatt. ha visszasült zsírjára, akkor átfogatom benne a haldarabokat és felöntöm kevés vízzel. beleteszek egy jó ek. minőségi pirospaprikát, egy csipet köményt, óvatosan átkeverem a még nyers besózott darabolt halat és fedő alatt elkezdem főzni. nem sok kell neki, közben rázogatom, nem is nagyon keverem. sűrű szósz szerű szaft fogja körbe a halat, nem híg lé.
Szezonban mindenképpen teszek bele 1 hámozott paradicsomot felkockázva és 1 paprikát is nagyon finomra vágva, még az elején a halhússal együtt.
ilyenkor, ha van kedvem a fagyasztóból szintén elővarázsolok egy kis lecsóalapot. de nem szabad túlzásba vinni, ne vigye el az ízét a lecsó felé.
A szaftba 2 szem mokkacukrot is teszek , ami összeboronálja , harmonizálja az ízeket.
Én nem habarom semmivel, mert mi csak az asztalnál tejfölözzük, ki-ki ízlése szerint.
Kapros juhtúrós nokedlit vagy túróscsuszát adok mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!