Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csukapörköltet, hogy szoktátok...

Csukapörköltet, hogy szoktátok főzni?

Figyelt kérdés
2014. jan. 19. 13:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem nagyon "szokás" nálunk, de ha mégis kellene, akkor:

először apróra vágott hagymából megcsinálnám a pörkölt alapot, beízesítve mindenféle fűszerrel, paradicsommal, amivel szeretjü. Majd a tejfölt/tejszínt a belekavart liszttel is ráhabarnám, és azzal is felfőzném, és a haldarabkákat csak azok után raknám bele. Ha ismét felforrt, kb. 5-8 perc múlva már szedném is le.

2014. jan. 19. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Pörköltalapot készítek, ugyanúgy, mint bármely más pörköltnél. a hagymát (kiló színhúsra vetítve 2 közepes )

finomra vágva megdinsztelem, sóval és pici vízzel teljesen pépesre főzöm fedő alatt. ha visszasült zsírjára, akkor átfogatom benne a haldarabokat és felöntöm kevés vízzel. beleteszek egy jó ek. minőségi pirospaprikát, egy csipet köményt, óvatosan átkeverem a még nyers besózott darabolt halat és fedő alatt elkezdem főzni. nem sok kell neki, közben rázogatom, nem is nagyon keverem. sűrű szósz szerű szaft fogja körbe a halat, nem híg lé.

Szezonban mindenképpen teszek bele 1 hámozott paradicsomot felkockázva és 1 paprikát is nagyon finomra vágva, még az elején a halhússal együtt.

ilyenkor, ha van kedvem a fagyasztóból szintén elővarázsolok egy kis lecsóalapot. de nem szabad túlzásba vinni, ne vigye el az ízét a lecsó felé.

A szaftba 2 szem mokkacukrot is teszek , ami összeboronálja , harmonizálja az ízeket.

Én nem habarom semmivel, mert mi csak az asztalnál tejfölözzük, ki-ki ízlése szerint.

Kapros juhtúrós nokedlit vagy túróscsuszát adok mellé.

2014. jan. 19. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!