Laska gombából mit szoktatok készíteni?
Pörkölt ,tejszines petrzselymes gombás mártás ,
Rakott gomba ,rántva .
Nekem a kedvencem : A csirke alsó vagy felső combokat füszerezem : Tepsibe sorba rakom a combokat . a gombát a combok közé teszem jó szorosan: A gombát nem füszrezem mert sütés közben átveszi a füszereket : A tepsit lefedem alufóliával: Amikor a hús megpuhult leveszem a fóliát : Majd tejszinben ami 35 % elkverek 1 fokhagymát kevés frissen vágott petrezselymet ,reszelt füstölt sajtot : A combokra és agombára öntöm a mártást . Vissza teszem a sütőbe és Megpiritom kicsit : Rízs ,vagy dödölle illik mellé .
A gomba lehet ,hogy sok levet enged sütés közben. ezt öntsd le róla :
Krémlevest, Tejszínes-laskás tésztát, kis szerecsendióval, petrezselyemmel, fehérborral. Fetuccine tésztával fogyasztom, de szerintem bármi mással is jó.
Fokhagymás-citromos laskát, friss zöldfűszeres baguette-ágyon
Szójaszószos-zöldbabos-szezámmagos laskát (ehhez nagy tömbben hagyom a gombát, csak a túl kemény tövét szedem le, megtisztítom - de nem szedem kis fejekre), rizzsel tálalom persze
És végezetül itt van 1-2 recept, amit még nem próbáltam, de jónak tűnnek:
gasztroabc.hu/recept/2296_laskagomba-salata/
Gombabol legtobbszor gombakremlevest keszitek tejszinnel es fuszerekkel es magaval a gombapurevel suritem,de talalasnal teszek a hozza par szeletelt,kicsit atparolt gombat,diszitesnek.:)
Amit meg szeretek,es erdemes kiprobalni,az a zoldfuszeres turoval toltott gombafejek grillezve es a tejszines- gombas rizotto, mindketto nagyon finom.
De nagyon finom,ha krokettet meglocsolsz egy egyszeru tejszines gombaraguval. A ropogos krokettek jol atpuhulnak a ragutol, en imadom!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!