Hogy kell elkészíteni egy gyümölcstortát?
A legjobb piskótaalap recept, amit évtizedek óta csinálok, ajánlok.
14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy púpos teáskanál sütőpor.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. a sárgákat a cukorral, az olajjal a melegvízzel habosra keverjük, bele a sütőporos liszt, végül lazán belekeverve a kemény tojáshab.
kizsírozott, lisztezett gy.tortaformába öntjük, egyenletesen eloszlatva. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt szépen megsül. Tűpróba fontos.
hidegvizes ruhára tesszük a formát majd egy vajazott tálat borítunk rá és gyors mozdulattal megfordítjuk. ekkor a formát is betakarjuk vizesruhával és hagyjuk gőzölögni.
párszor megütögetjük,az oldalát is körben, majd óvatosan leemeljük a formát.
3 deci tejből sűrű pudingot fűzünk, azt öntjük a közepébe szépen elsimítva. erre a tetszés szerinti gyümölcs, ízlésesen kirakva.
erre megy rá a tortazselé a zacskón lévő útmutatás alapján elkészítve.
Gyors, egyszerű, olcsó gyümölcstorta.Légiesen könnyű, finom ez a kevés lisztből készült olajos piskóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!