Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyümölcstortát szeretnék...

Gyümölcstortát szeretnék késziteni. Olyan piskótát, amit a boltban lehet kapni, hogyan kell elkésziteni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 15:53
 1/6 anonim ***** válasza:
az egy síma piskóta, csak olyan formában van sütve. mielőtt rákened a pudingot, szórd meg kicsit zsemlemorzsával, így nem ázik el a tészta tőle.
2009. nov. 13. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kell ugye hozzá az a bizonyos tortaforma.

Ehhez én 5 tojásból szoktam piskótát sütni: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, fél zacskó sütőpor. T.fehérjét felvered, belekevered a cukrot, majd a t.sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kizsírozod (vagy vajazod) a tortaformát nagyon körültekintően, mert könnyen beleragad a kis hullámok miatt, és kilisztezed.

Én még soha nem szórtam meg zsemlemorzsával a puding alatt, és sosem ázott el a piskóta. (De én alapból ellene vagyok mindenféle zsemlemorzsázásnak, mert szerintem tökre érezni mindenben.)

2009. nov. 13. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a másodikhoz :) Én is zsemlemorzsa nélkül szeretem. Egy gondolatnyival lehet esetleg kevesebb tejjel főzni a pudingot, de szerintem a recept szerint is tuti jó lesz, nem ázik el a tészta.
2009. nov. 13. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszi. Ez tuti jó lesz :)
2009. nov. 13. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is van egy 30 éve bevált nagyon olcsó gyümölcstortaalap receptem.


14 dkg liszt

14 dkg cokor

2 tojás

1 púpozott teáskanál sütőpor

fél deci olaj

fél deci forró víz


A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral.hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az olajat és

a forró vizet.

A tojásfehérjéket pár csepp citromlével /ecettel/kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a lisztes cuccal.

A gyümölcstortaformát alaposan kikenjük zsiradékkal ,

legjobb a fagyos zsír.az ujjainkkal kenjünk ki minden bordát, mert, ha nem zsíros, oda fog sülni.szóval a zsírozás után meg kell hinteni liszttel és körkörösen

el kell oszlatni, mondjuk a mosogató fölött ütögetve.

beleöntjük a tésztát a kidomborodó részére és mozgatással

segítünk egyenletesen terülni.

előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.kb..15 perc.

Tanácsom, ha kiveszed a sütőből boríts rá egy vékonyan

vajazott tálat és hirtelen fordítsd meg.most pedig egy

jó tocsogós vizes konyharuhával boritsd be.egy nagykés

nehéz nyelével ütögetni kell párszor.a rongy gőzölögni fog, és ezalatt a forma szépen elengedi a tésztát.lega

lábbis reményeink szerint.

ha kihűlt a közepén lévő melyedésbe sűrű pudingot teszünk

/én 3 dcl tejből 1 cs.pdingporból csinálom./

tetszés szerint kirakjuk gyümikkel, kicsit bele is kell

nyomkodni.tetejére színes vagy szintelen zselé elírás szerint.Én hetente kell , hogy csináljak, annyira szereti

a család, és nagyon olcsó. egy óra alatt cakk-pakk megvan.

örülök, ha segíthettem.

üdv.ericka / nagymami/

2009. nov. 16. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

A nagyis receptek a legjobbak, az tuti finom. :)

2009. nov. 16. 14:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!