Gyümölcstortát szeretnék késziteni. Olyan piskótát, amit a boltban lehet kapni, hogyan kell elkésziteni?
Kell ugye hozzá az a bizonyos tortaforma.
Ehhez én 5 tojásból szoktam piskótát sütni: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, fél zacskó sütőpor. T.fehérjét felvered, belekevered a cukrot, majd a t.sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kizsírozod (vagy vajazod) a tortaformát nagyon körültekintően, mert könnyen beleragad a kis hullámok miatt, és kilisztezed.
Én még soha nem szórtam meg zsemlemorzsával a puding alatt, és sosem ázott el a piskóta. (De én alapból ellene vagyok mindenféle zsemlemorzsázásnak, mert szerintem tökre érezni mindenben.)
Szia!
Nekem is van egy 30 éve bevált nagyon olcsó gyümölcstortaalap receptem.
14 dkg liszt
14 dkg cokor
2 tojás
1 púpozott teáskanál sütőpor
fél deci olaj
fél deci forró víz
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral.hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az olajat és
a forró vizet.
A tojásfehérjéket pár csepp citromlével /ecettel/kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a lisztes cuccal.
A gyümölcstortaformát alaposan kikenjük zsiradékkal ,
legjobb a fagyos zsír.az ujjainkkal kenjünk ki minden bordát, mert, ha nem zsíros, oda fog sülni.szóval a zsírozás után meg kell hinteni liszttel és körkörösen
el kell oszlatni, mondjuk a mosogató fölött ütögetve.
beleöntjük a tésztát a kidomborodó részére és mozgatással
segítünk egyenletesen terülni.
előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.kb..15 perc.
Tanácsom, ha kiveszed a sütőből boríts rá egy vékonyan
vajazott tálat és hirtelen fordítsd meg.most pedig egy
jó tocsogós vizes konyharuhával boritsd be.egy nagykés
nehéz nyelével ütögetni kell párszor.a rongy gőzölögni fog, és ezalatt a forma szépen elengedi a tésztát.lega
lábbis reményeink szerint.
ha kihűlt a közepén lévő melyedésbe sűrű pudingot teszünk
/én 3 dcl tejből 1 cs.pdingporból csinálom./
tetszés szerint kirakjuk gyümikkel, kicsit bele is kell
nyomkodni.tetejére színes vagy szintelen zselé elírás szerint.Én hetente kell , hogy csináljak, annyira szereti
a család, és nagyon olcsó. egy óra alatt cakk-pakk megvan.
örülök, ha segíthettem.
üdv.ericka / nagymami/
Köszönöm szépen.
A nagyis receptek a legjobbak, az tuti finom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!