Hogyan lehet a kacsát jól elkészíteni? Milyen köret illik hozzá a lilakáposztán kívül?
dödölle ,hagymás tört burgonya ,tocsni ,
a párolt káposztába én alma helyett körtét szoktam tenni sokkal édesebb . sima ecet helyett pedig a végén balzsam ecetet teszek.
A kacsát akár egyben van darabolva elkészités elötti napon lesózom . majd utána borsozom. A tepsibe teszem amit egy picit kizsirozok .Alufoliával lefedem és 160C - fokon lassan 2-3órát párolom közben a kiengedet zsírt időnként leöntöm. Ha megpult akkor leveszem a fóliát és 180C -on pirosra piritom : igy biztos ,hogy omlos finom sült lesz.
A ma 11:39-esnek igaza van, a káposztás tészta tényleg finom mellé, viszont nekünk beletöltve nem igazán volt jó. A tészta olyan volt, mintha csak külön tálaltam volna, és a kacsának sem adott plussz ízt.
Szóval nem volt rossz, de semmivel sem jobb, mint külön körítésként, viszont beletöltve sokkal több munka van az elökészítéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!