Fagyasztott húsnak más az íze mint a frissnek?
Ha más íze van, akkor nem azért, mert fagyasztott, hanem mert valami egyéb nem stimmel vele - valószínüleg fagyasztás elött is ilyen volt.
Ha a friss húst azonnal lefagyasztod, légmentesen lezárva és erre való zacskóban, akkor nem lehet töle semmi szokatlan íze/szaga.
Kiolvasztani hütöben, lassan kell és utána ugyanúgy keszíteni el, mint a frisset.
Ha meleg vízben áztatva "olvasztod", vagy melegen áll, amig olvad, akkor ettöl lehet kellemetlen mellékíze.
Romlott csak akkor lehetne, ha a fagyasztó nem hüt eléggé, vagy túl sokáig áll melegben a hús.
Kérdésedre a válaszom: nem, nem lehet más íze, különösen, ha csak egy hete fagyasztottad le. Ha már több hónapja lenne, akkor el tudnám képzelni, hogy kicsit avas-szagú-ízű lenne, de nem lenne egyéb (büdös) szaga.
Sertéspöri főzés közben akkor büdös, ha a kandisznó, amiből kimérték neked, nem volt vágás előtt kiherélve. Persze ezt főzés előtt a kutya sem mondaná meg a nyers-húsról, csak amikor már fő.
Egy hete lefagyasztott húsnak nincs semmi baja, sem más szaga, sem más íze.
De, ha bebeszéled magadnak, akkor az agyadban marad és nem fogod jóízűen megenni.
Semmiképpen nem romlott, ha nem volt az fagyasztás előtt.
Szóval állj neki nyugodtan, nem lesz semmi gondod vele az ízét, állagát illetően.
ugyanúgy főzd meg, mint frisshúsból tennéd.Persze kiengedve a fagy szorításából :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!