Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssem meg? Fagyasztott...

Hogyan süssem meg? Fagyasztott libamellet vettem, sütés előtt ki kell olvasztani?

Figyelt kérdés
Meddig kell sütni? Milyen fűszerekkel izesitsem, mik passzolnak hozzá? A válaszokat előre is köszönöm!
2013. dec. 27. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

igen ki kell olvasztani sütés elött : A libamellet ha kikengedet sózni ,és borsozni kell :

Tedd 1 tepsibe ,tegyél alá 1dl vízet és fed le a tepsit.

A liba hús nehezen puhul :ezért kb biztos 1-1,5 óra kell neki : idönkét a kisült zsírt öntds le róla . ha már puha omlos . akkor folia nélkül süsd amig a böre szépen megpirul..

Párolt káposzta illik hozzá : almás ,vagy narancsos ,vagy körtés : én már csak körével csinálom finom édes lesz töle a káposzta ..

dödölle ,vagy hagymás tört burgonya illik hozzá ..

2013. dec. 27. 14:44
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

KI kell olvasztani, majd lemosod, bőrét bevagdosod, besózod, teszel rá őrölt borsot és majorannát, más fűszert nem szoktam.

Serpenyőben kis olajon vagy libazsíron mindkét oldalát elő lehet kicsit sütni, majd be a sűtőbe, vizet kell aláönteni, mehet mellé héjastul pár fokhagymagerezd, rá alufólia és legalább 2 órát így sütöd, néha a vizet pótolni kell és egyszer megfordítani, előszőr bőrös felével lefelé legyen, utána alufóliát levéve még legalább fél órát sütni, hogy szép ropogós legyen a bőre, néha saját zsírjával locsolgatni.

2013. dec. 27. 14:46
 3/4 bumbi02 ***** válasza:
100%

Én sajnálnám agyon szárítani 2 órán át a sütőben a húst.

A libamellet én bepácolom - kevés olaj,hagyma,fokhagyma,bors - egy éjszakára, másnap pedig, bevagdosom a bőrős felét, majd bőrős felével kezdve nagyon forró serpenyőben 3-3 percig pirítom mindkét oldalát, majd előmelegített 160 fokos sütőben nagyjából 15-20 percig sütöm, így szaftos marad, szép "rosé libamellet" kapunk:)

Persze, ízlések és pofonok, van aki úgy szereti, ha teljesen át van sülve:) Az én véleményem szerint sokkal finomabb ha kicsit rózsaszín marad:)

2013. dec. 27. 16:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a lepontozó is leirhatná a véleményét, kiváncsi vagyok szerinte hogyan kell elkésziteni...
2013. dec. 28. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!