Hogyan süssem meg? Fagyasztott libamellet vettem, sütés előtt ki kell olvasztani?
igen ki kell olvasztani sütés elött : A libamellet ha kikengedet sózni ,és borsozni kell :
Tedd 1 tepsibe ,tegyél alá 1dl vízet és fed le a tepsit.
A liba hús nehezen puhul :ezért kb biztos 1-1,5 óra kell neki : idönkét a kisült zsírt öntds le róla . ha már puha omlos . akkor folia nélkül süsd amig a böre szépen megpirul..
Párolt káposzta illik hozzá : almás ,vagy narancsos ,vagy körtés : én már csak körével csinálom finom édes lesz töle a káposzta ..
dödölle ,vagy hagymás tört burgonya illik hozzá ..
KI kell olvasztani, majd lemosod, bőrét bevagdosod, besózod, teszel rá őrölt borsot és majorannát, más fűszert nem szoktam.
Serpenyőben kis olajon vagy libazsíron mindkét oldalát elő lehet kicsit sütni, majd be a sűtőbe, vizet kell aláönteni, mehet mellé héjastul pár fokhagymagerezd, rá alufólia és legalább 2 órát így sütöd, néha a vizet pótolni kell és egyszer megfordítani, előszőr bőrös felével lefelé legyen, utána alufóliát levéve még legalább fél órát sütni, hogy szép ropogós legyen a bőre, néha saját zsírjával locsolgatni.
Én sajnálnám agyon szárítani 2 órán át a sütőben a húst.
A libamellet én bepácolom - kevés olaj,hagyma,fokhagyma,bors - egy éjszakára, másnap pedig, bevagdosom a bőrős felét, majd bőrős felével kezdve nagyon forró serpenyőben 3-3 percig pirítom mindkét oldalát, majd előmelegített 160 fokos sütőben nagyjából 15-20 percig sütöm, így szaftos marad, szép "rosé libamellet" kapunk:)
Persze, ízlések és pofonok, van aki úgy szereti, ha teljesen át van sülve:) Az én véleményem szerint sokkal finomabb ha kicsit rózsaszín marad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!