Milyen édességet, desszertet ajánlotok?
palacsintatorta?:)
tiramisu
epres tiramisu
kókuszgolyó
raffaellógolyó
"flittyflotty"( a család így hívja:D )
:megfőzöl két csomag pudingot(csoki.eper, vanilia-csoki, csoki-karamell a legjobb kombinációk)
jénaitál alját kirakod babapiskótával, arra az egyik pudig fele, arra fagyasztott eper, szeder, málna, vagy barackbefőtt, stb. Rá a másik puding egyik fele, rá babapiskóta, rá egyik puding másik fele, rá gyümölcs, arra másik puding másik fele, arra piskóta.
6 órára hűtőbe, tejszínhabbal isteni:)
Pl.somlói galuska.
Én szoktam poharas krémet is csinálni.
2-3 tojássárgáját kikeverek cukorral.Teszek hozzá puddingport,és mikróban pár percenként megkeverve sűrűre megfőzöm.Közben a tojásfehérjét felverem habnak,és a puddigba keverem.
Poharakba vagy üvegedénybe öntök egy kevés puddingot,teszek rá gyümölcsöt(télen mirelitet),újra pudding-gyümölcs a tetejére tejszíinhabor éls megszórom csokireszelékkel.
Ha nem sietek,akkor a gyümölcs tetejére is tejszíint teszek,és úgy kezdem újra.
Ha többet kell csinálnom,akkor kétféle puddingot főzök,Így még dekoratívabb a tál.És gyümölcs is lehet kétféle.
akkor itt az alkalom, hogy kipróbáld a 3 perces bögrés sütit, amit mikróban kell megsütni :)
vannak sütés nélkül készíthető túrótorták. aztán vannak a házifagyik, parfék, pudingok.
csinálhatsz gőz fölött is krémeket, de az elég macerás.
én például imádom a párolt gyümölcsöket vaníliás vagy szegfűszeges sodóval - kiváltja az édességeket, és könnyű desszertnek számít. vagy nagyon kedvelem a gyümölcsös joghurtokat (házilag leturmixolva, behűtve, esetleg túróval dúsítva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!