Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A véres májas hurkát meddig...

A véres májas hurkát meddig kell sütni, sűtöbe?

Figyelt kérdés
2013. dec. 12. 21:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Függ a sütőtől, a hőfoktól, a hurka fizikai paramétereitől.

Tehát aki azt mondja neked, hogy 35 perc, az nem segit neked semmit.

Arra nem gondoltál, hogy te magad nézd meg, hogy jó-e?

2013. dec. 12. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

1 órát sütöttem megkostóltam szerintem jó :).

Régi sütő amúgy.

2013. dec. 12. 22:48
 3/11 anonim ***** válasza:
lassú tűzön egy óráig is simán süthető,főleg ha krumplit is teszel mellé a tepsibe, de közepes lángon fél óra alatt kész van.
2013. dec. 12. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Persze jó az a módszer is, hogy levágsz belőle egy darabkát és megkóstolod. :))))


Másrészt, úgy szoktuk "megnézni", hogy villával beleszúrsz jó alaposan a közepébe, és ha már nem folyik, nem bugyborékol belőle ki semmiféle vizes lé, akkor már a közepe is megsült.

Ugyanez él a hurkára és a kolbászra is!!!!

2013. dec. 13. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 doboszoli ***** válasza:

Egy szűk órát mindenképpen érdemes rászánni, különösen a véresre. Hideg sütőbe tedd, és kis lángon süsd, amíg nem kezd sercegni. Ekkor lehet a tüzet fokozni.Eléggé sütő függő, de általánosságban elmondható, hogy akkor jó, ha a teteje is kezd keményedni, pirulni. Hirtelen forró sütőbe téve, hajlamos a hurka kézigránátként viselkedni.

Csak megjegyzem csendben, hogyha vizes valami "bugyborékol" a hurkából, az már régen rossz.))

2013. dec. 13. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Igazad van Zoli, de hol kapsz te üzletben olyan hurkát, ami nem "bugyborékol"?

Azzal, hogy a hozzávalókat betöltés előtt (abálás után) nem sütik át tisztességgel, mert a benne maradó víz is nyomja a súlyt, szóval ezzel sajnos számolni kell annak, aki nem a "saját készítményt" eszi!

2013. dec. 14. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Én a házit kb. fél órát sütöm, akkor szép pirosra sül.
2013. dec. 14. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 doboszoli ***** válasza:

Tessenek TISZTESSÉGES termelőnél vásárolni, aki az áruba a fűszereken, a húsokon kívül beletölti a lelkét is.

Neki(nekünk) még fontos a VEVŐ elégedettsége, és az, hogy visszatérjen, illetve jó hírét keltse a gyártónak.

Természetesen a minőségnek valamivel magasabb az ára is, de a nyereségünk jó részét a kereskedelem, a viszonteladói lánc megkerülése hozza.

Legyártom, eladom, és mindenki elégedett.

Szoktam hangoztatni a vásárlóimnak, hogy "nem biztos, hogy az a drága, aminek magasabb az ára". Sokan megértették az első kóstoló után, aki nem, annak ott a T..CO, és társai.

Viszonyításképpen: nálam egy kiló májas hurka 1050 forint, egy kiló szikkadt füstölt kolbász 2000 forint.

Döntse el ki-ki, hogy neki mi a jó, mi éri meg.

2013. dec. 14. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

Én házit csináltam vidékről kaptuk :).

2013. dec. 14. 12:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Dobos Zoli! Látom, és olvasom, hogy szakértő vagy! Talán a készített termékeid is kapható valahol? Jöhet privibe is...
2013. dec. 14. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!