A véres májas hurkát meddig kell sütni, sűtöbe?
Függ a sütőtől, a hőfoktól, a hurka fizikai paramétereitől.
Tehát aki azt mondja neked, hogy 35 perc, az nem segit neked semmit.
Arra nem gondoltál, hogy te magad nézd meg, hogy jó-e?
1 órát sütöttem megkostóltam szerintem jó :).
Régi sütő amúgy.
Persze jó az a módszer is, hogy levágsz belőle egy darabkát és megkóstolod. :))))
Másrészt, úgy szoktuk "megnézni", hogy villával beleszúrsz jó alaposan a közepébe, és ha már nem folyik, nem bugyborékol belőle ki semmiféle vizes lé, akkor már a közepe is megsült.
Ugyanez él a hurkára és a kolbászra is!!!!
Egy szűk órát mindenképpen érdemes rászánni, különösen a véresre. Hideg sütőbe tedd, és kis lángon süsd, amíg nem kezd sercegni. Ekkor lehet a tüzet fokozni.Eléggé sütő függő, de általánosságban elmondható, hogy akkor jó, ha a teteje is kezd keményedni, pirulni. Hirtelen forró sütőbe téve, hajlamos a hurka kézigránátként viselkedni.
Csak megjegyzem csendben, hogyha vizes valami "bugyborékol" a hurkából, az már régen rossz.))
Igazad van Zoli, de hol kapsz te üzletben olyan hurkát, ami nem "bugyborékol"?
Azzal, hogy a hozzávalókat betöltés előtt (abálás után) nem sütik át tisztességgel, mert a benne maradó víz is nyomja a súlyt, szóval ezzel sajnos számolni kell annak, aki nem a "saját készítményt" eszi!
Tessenek TISZTESSÉGES termelőnél vásárolni, aki az áruba a fűszereken, a húsokon kívül beletölti a lelkét is.
Neki(nekünk) még fontos a VEVŐ elégedettsége, és az, hogy visszatérjen, illetve jó hírét keltse a gyártónak.
Természetesen a minőségnek valamivel magasabb az ára is, de a nyereségünk jó részét a kereskedelem, a viszonteladói lánc megkerülése hozza.
Legyártom, eladom, és mindenki elégedett.
Szoktam hangoztatni a vásárlóimnak, hogy "nem biztos, hogy az a drága, aminek magasabb az ára". Sokan megértették az első kóstoló után, aki nem, annak ott a T..CO, és társai.
Viszonyításképpen: nálam egy kiló májas hurka 1050 forint, egy kiló szikkadt füstölt kolbász 2000 forint.
Döntse el ki-ki, hogy neki mi a jó, mi éri meg.
köszönöm a válaszokat
Én házit csináltam vidékről kaptuk :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!